den 22 maj 2022

Spader Dam och Team Pergamon vann första finalerna

Spader Dam besegrade Team X-Calibur med 11-9 i den första finalen. Team Pergamon vann mot Kaskad med 13-2.

Det blev en jämn match mellan Spader Dam och Team X-Calibur. Helsingborgslaget inledde starkt och tog ledningen med 4-1. I andra blev det jämnare men Spader kunde ändå ta hem den med 3-2. X-Calibur kämpade på och i serie tre och fyra hade de övertaget och det blev spännande hela vägen. De vann båda serierna med 3-2 och Spader höll ändå undan och kunde vinna med 3-2.
– Det var en tuff match precis som det ska vara. Vi var strået vassare och är duktiga på att sätta slagen när det väl behövs, säger Jenny Wegner i Spader Dam. Joline Persson Planefors storspelade i X-Calibur och slog 1043 poäng. I Spader var Nora Johansson bäst med 975. På herrsidan dominerade Team Pergamon från start. De vann första serien med 5-0, serie 2 och 3 med 4-1 och matchen var därmed avgjord efter tre serier.
– Vi alla gör en väldigt bra insats och kämpar hela vägen. Nu gäller det att fortsätta på samma sätt i nästa match, säger Oliver Dahlgren i Team Pergamon. I Pergamon var Martin Larsen poängbäst med 761. I Kaskad hade Markus Lenefjäll högst med 678.

 

Text: Linus Wirén