den 1 februari 2022

Spännande när Alingsås besegrade Clan

Team Alingsås ångar på i tabelltoppen och besegrade Team Clan på tisdagskvällen med 11-9. Det satt dock långt inne för serieledarna i en jämn och spännande match.
– Det känns otroligt skönt att vi får med oss två poäng, säger James Blomgren i Team Alingsås.

Alingsås rivstartade på hemmaplan i Stures bowling och tog hem både serie 1 och 2 med 4-1. Joakim West gick i bräschen för hemmalaget och slog 300 poäng redan i första serien.
– Vi börjar matchen väldigt bra och Joakim West spelar sin bästa bowling på länge, säger James Blomgren. 

Team Clan kämpade på och tog tredje serien med 3-2. Alingsås hade 10-5 inför avslutningen men Team Clan gav inte upp och storspelade i fjärde serien. Alingsås lyckades dock knipa en poäng i sista serien och kunde säkra segern med 11-9.
– Det blev nervöst på slutet och man började kolla sig omkring på skärmarna. Clan gjorde det riktigt bra och det var tur att vi inte spelade fler serier idag för då hade de nog vunnit. Vårt försprång i början av matchen var viktigt, säger Blomgren och fortsätter:
– Det var en oerhört välspelad match med höga slagningar. Det känns väldigt bra att vi lyckas vinna mot ett av seriens bästa lag. 

För flera i Team Alingsås väntar SM i 3-manna till helgen i Stockholm. Laget från potatisstaden skickar fyra lag men James Blomgren stannar hemma.
– Jag får inte ihop det logistiskt denna gång men vi har många starka som är med.

 

Text: Linus Wirén