den 3 juni 2019

SM-guld till Pergamon, Djurgården, X-Calibur och DN-Expressen

SM-kvalen i Vårby är nu färdigspelade och det är klart vilka spelare som gått till final. Också klart vilka som tagit medaljer i lagtävlingarna. I sista starten spurtade Sturebys Dennis Eklund till sig en finalplats i elitklassen genom att slå 1793.

SM-kvalen i Bowl4Joy Värby har varit en framgång. Även i år lyckades arrangören Djurgårdens IF med att få ihop över 1000 kvalspelare. I de sista starten lyckades ett flertal spelare i de olika klasserna att fixa en finalplats, men avslutandet av kvalspelet gav oss ett antal medaljörer i de olika lagtävlingarna.

Numera spelar man bara 2-manna i SM-kvalen. I herrarnas A-klass gick guldet till Team Pergamon genom Kim Bolleby och Osku Palermaa. Silver till Nobel och brons till Pergamon. I B-klassen var det Johnny Östby och Peter Johander i Djurgårdens IF BF som tog guld före ytterligare Djurgårdslag och Kalmar AIK.

Damernas 2-manna guld togs av Hanna Engberg och Victoria Johansson Team X-Calibur. Silver också till X-Calibur, bronset till Femtionian. I damernas B-klass togs guldet av DN-Expressen IF genom Ann-Sofie Asplund och Ulla Sundqvist Sävkvist. Silver till Djurgården och brons till Linköpingsklubben Zorita.
Under de sista speldagarna var det flera spelare som fixade finalplatser. I allra sista starten på torsdagen imponerade Sturebys Dennis Eklund med en mäktig spurt. Dennis startade med 142 men gav ändå inte upp. På de fyra avslutande serierna slog Dennis hela 1036 och 1793 totalt vilket gav honom en tredjeplats i elitklassens kvalspel. Även klubbkamraten Max Ornered spelade till sig en finalplats.

En annan som också slog ett bra resultat sista kvaldagen var Allan Hansen som i äldsta herrklassen slog 1609 och tog första platsen i klassen. I klassen A 31-40 spelade Marcus Lindqvist till sig andra platsen med 1695. I onsdags slog Jesper Gren Bålsta BC 1653 i klassen 17-21 vilket var samma resultat som ledande Jonas Ingmansson BK Viskan.

Även på damsidan blev det ett antal  fina slagningar sista kvaldagen som gav finalplatser. Hammarbys Susanne Olsson slog 1586 vilket gav henne första platsen i klassen A 51-64. Klubbkompisen Katrin Fahlström slog sig in som tvåa i klassem 31-40 efter kvalvinnaren Mariana Kiiskinen BK Parant.

Nu väntar i på SM-finalerna. Finalerna för elitklasserna spelas under SM-veckan i Malmö i början av juli. I Vårby kommer det att utses 25 SM-vinnare i de olika äldersklasserna. Här spelas de olika finalerna den 6-8 juni.

Skriv en kommentar