den 7 juni 2019

SM-guld och 300-serie av Lina Elfström

Det blev jämna finaler när klasserna 22-30 spelades. Dagens andra Sundbybergsguld gick till Lina Elfström. På herrsidan i A-klassen spurtade Gamlebys Jacob Carlsson till sig guld. I B-klasen vann Jessica Svensson B/F 95 och Jonathan Andersson Nobel.

I A-klassen för damer var det främst Mercis Janina Lindberg och Emelie Tiveljung samt Erika Svensson B-K Eva som var i toppen till en början. Men i femte serien klämde Sundbybergs Lina Elfström till med tolv raka strike och Lina var i topp.
- Det var min allra första 300-serie och den kunde ju inte komma lägligare, säger en mycket glad Lina Elfström.

I utjämningsserien hotade Emelie Tiveljung lite , Lina Elfström spelade stabilt och tog hem guldet.
- Det har kännts bra en tid och spelet har fungerat därför är nu guldet en framgång, säger Lina Elfström. 
Det var flera tjejer i denna klass som spelade bra, tre stycken var bättre ren slagning än herren i A-klassen. Emelie Tiveljung tog silvermedaljen en enda kägla för Erika Svensson B-K Eva.

Damernas B-klass 22-30 var dagens allra jämnaste final. Tjejerna byttes om i ledningen och när det var slut var det bara 30 poäng som skiljde ettan från den som kom sexa. Segern gick till Jessica Svensson Biet-Finesse 95. Jessica förstod först inte att hon vunnit när hon spelat klart. Silver till Elin EK NBC Gullmarsplan BC som var sex pinnar från guld och ätta före Rebecca Gustafsson som tog en bronsmedalj.


I herrarnas A-klass
 startade Gotlänningen Andreas Jacobsson IK Gotlandspärlan i högsta fart och tog till sig ett rejält försprång före konkurrenterna. Andreas ledde med över 100 poäng när han mötte Gamlebys Jacob Carlsson i sjunde serien. Jacob vann den serien med 267-167 ren slagning och tog därmed över ledningen i klassen.

I utjämningsserien höll Jacob Carlsson ihop spelet och kunde därmed ta hem SM-guldet. Jacob spelade två år med Team Clan och det blev guld i serieslutspelet. Individuellt har Jacob inga medaljer före dagens guld. Hans lag Gamleby gick i år upp i allsvenskan och Jacob siktar på eliten med Gamleby. Silver gick till Andreas Jacobsson och brons till Sebastian Eriksson BK Brio.

Jonathan Andersson BK Nobel vann kvalet i sin B-klass 22-30 och i finalen gick han ifrån till en ganska komfortabel ledning. Efter fyra serier började det strula och konkurrenterna kom närmare, men Jonathan höll ändå undan till guld före Emil Billman BK Oden och Simon Palycha BK Stureby som tog bronsmedaljen.

Skriv en kommentar