den 14 september 2019

Små marginaler i Stockholmsderbyt

Det var några enstaka käglor som avgjorde vart segern i Mellanallsvenskan mellan Matteuspojkarna och AIK skulle gå. Det blev AIK som tog segern med knappa 11-9.

Publiken i Birkahallen fick verkligen se en jämn och spännande match. Matteuspojkarna tog första serien med 3-2. I andra serien vann AIK med 3-2 efter att ha vunnit serien med en endaste poäng 1745-1746. Tredje serien vann också AIK nu med endast sju käglors marginal. Då AIK även vann slutserien så skrevs segern till 11-9. I AIK toppade Christopher Nybom med 910. Matteuspojkarnas Mikail Andersson matchbäst med fina 1010.

Vimmerby hade inga som helst problem att på hemmaplan besegra Bågen från Hagfors. Slutresultatet skrevs till 18-2 och matchbäst var hemmalagets Martin Aldebert med 986. Bågen kunde dock åka hem till Värmland med två fina poäng. I mötet med Gamleby var värmlänningarna i underläge med 7-3 efter två serier men det vände man till seger11-9. Matchbäst Gamlebys Alfons Grankvist med 957.

Karlskogalaget Nobel storspelade på hemmaplan och kunde besegra Tegner från Säffle med 14-6. I Nobel storspelade Christian Liljestrand som slog hela 1031. I Tegner hade Niclas Eriksson 950. Även Tegner kunde åka hem med en tvåpoängare. Laget var hela tiden i ledningen mot Team Mariestad och vann matchen med 12-8. Tegners bäste Michael Johannesson med 898.

Team Baltzar började dagen med match i Nyköping. Baltzar startade i ledningen men hemmalaget Brio kunde sedan gå till seger med 12-8. Matchbäst Baltzars Peter Engesten med 886. Baltzar fortsatte sedan till Stockholm där Stureby som i år spelar i Mellanallsvenskan stod som motståndare. Stureby allt för svåra och laget vann med hela 17-3, Dennis Eklund bäst med 983.

Även IKW Köping fick till i år ta steget ned i allsvenskan. Höstens första match spelades mot Sundbyberg. Köping var klart starkast och hade säkrat segern redan efter tre serier. Segersiffrorna blev 13-7. Matchbäst var Sundbybergs Gustavo Laurisse Montiel med 960. I IKW Köping hade Tomas Frejdig 931

Skriv en kommentar