den 22 februari 2020

Skrufscha bröt sin dåliga svit

Vänersborgslaget BK Skrufscha lyckades bryta sin svit på fyra raka förlustmatcher idag när de vann över Hammarby IF på Brännkyrka.
- Det var väldigt viktigt, säger Jenny Karlsson i BK Skrufscha.

När Hammarby IF och BK Skrufscha idag möttes på Brännkyrka i Stockholm var det seriens två formsvagaste lag som drabbade samman. Bajen åtta raka förluster och gästerna från Vänersborg fyra.
- Vi har valt att göra det bästa av säsongen som är kvar och ha roligt på banan. Idag gick det åt vårt håll och vi hade bra förutsättningar med laget, säger Jenny Karlsson i BK Skrufscha.

Vänstersläggan från Kvänum och hennes lag var klart bättre och kunde bryta sin förlustsvit genom att vinna med 16 – 4, på bortaplan. Det resulterade inte bara i viktiga poäng i mittenskiktet av tabellen.
- Det var väldigt viktigt, både för laget, självförtroendet och placeringen. Vi vill ju slippa kvala så vi kommer fortsätta för vår plats, säger Jenny Karlsson.

Trots att en av Elitseriens viktigaste spelare, för sitt lag, Ida Andersson är i Holland och spelar tävling lyckades hennes lag, BK Högland, ta en komfortabel seger hemma i Nässjö mot tabelljumbon BK Merci. Hemmalaget rusade ur startblocken och ledde med 10 – 0 i halvtid och kunde sedan gå i mål, avstannande, med 15 – 5. Halva Höglands lag tog fyra banpoäng, Lisa Lindell; Sabina Asplund; Maria Persson och Malin Johansson.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se