den 20 februari 2022

Sjunde raka segern för Team X-Calibur

Det spelades fyra matcher i bowlingens Elitserier på söndagen. Obesegrade Team X-Calibur tog sin sjunde raka seger i damernas Elitserie medan BK Merci vann ett viktigt möte längre ner i tabellen mot B-K Eva, Stockholm. I herrarnas Elitserie blev det klara bortasegrar för topplagen BK Kaskad och Team Pergamon. 

Damernas Elitserie

Team X-Calibur BK – Hammarby IF BF  15-5

Topplaget Team X-Calibur hade inte spelat match sedan november men laget kunde utan större problem vinna mot gästande Hammarby IF. I den första serien hängde Hammarby med ganska bra och hemmalaget vann den första serien med knappa 3-2. Sedan växlade göteborgsdamerna upp en växel till och vann alla de tre sista serierna med klara 4-1.

– Lite nervöst var det nog allt eftersom det var så länge sedan vi spelade match. För egen del var det skönt att hitta in redan på uppvärmningen. Jag kände att strajken skulle komma och kunde fokusera på att täcka rutor och göra det bra hela matchen, förklarar en nöjd Josefin Hermansson i X-Calibur.

Hemmalagets Joline Persson Planefors, 876, i par med Alida Molander, 804, vann alla fyra banpoäng. Bäst individuellt var Josefin Hermansson med utmärkta 941. I Hammarby toppade Gunnel Johansson med 845.  

Team X-Calibur har därmed sju raka segrar av sju möjliga och hakar på serieledande Spader Dam i toppen. Spader dam har dock spelat två matcher mer och har även en förlust. För Hammarby innebar dagens förlust att laget passerades av BK Merci med sämre poängkvot och ligger nu sist i tabellen.

BK Merci – B-K Eva, Stockholm 11-9

BK Merci tog blott sin andra seger den här säsongen då laget vann mot gästande BK Eva, Stockholm. Hemmalaget lyckades vända ett stort underläge, 3-7, efter halva matchen till seger med knappa 11-9. Merci-paret Alice Lindström och Janina Lindberg avslutande strålande i den sista serien med fina 477 och bidrog starkt till segern.

– Det var riktigt kul att vi lyckades vända matchen och vinna en jämn match. Målet är att undvika kval och hålla oss kvar och vi har varit nära att ta poäng i flera jämna matcher tidigare, men förlorat mot slutet, säger en glad Janina Lindberg som även berättar att laget tagit beslutet att även spela matchen mot Team X-Calibur i Hallsberg innan de flyttar tillbaka till Strike & Co:a nya bowlinghall i Örebro. 

Merci hade två spelare individuellt över 800, Emma Mewén, 817, samt Janina Lindberg, 809. Annelie Blomqvist var ensam i Eva över 800 med 843. I och med segern lämnade örebrolaget även den sista platsen i tabellen.

Herrarnas Elitserie

Ludvika BK – BK Kaskad 4-15

Ludvikas Fredrik Andersson talade mycket om vikten av de tre sista rutorna i varje serie inför mötet med gästande topplaget BK Kaskad. Nu var det Kaskad som var klart bäst när det väl gällde i varje serie och laget kunde vinna även de jämna serierna. Det gav en klar bortaseger för norrköpingslaget som tog kommandot direkt och kunde avgöra matchen redan i den tredje serien med en ointaglig ledning, 11-3.

Kaskad spelade mycket gediget och stabilt alla fyra serier och landade på fina 7136 mot hemmalagets 6844. Hemmalaget gjorde ingen dålig match utan det var främst Kaskad som helt enkelt visade vilket bra bortalag de är.

– Vi hade en plan hur vi skulle spela och lyckades hålla den hela matchen. Gör få misstag, och lyckades fälla den sista käglan lite oftare. Nu är vi obesegrade i fem matcher i rad på bortaplan så vi har bra självförtroende även i bortahallarna, säger en nöjd Marcus Bernhard i Kaskad.

Hemmalagets Magnus Lindkvist storspelade med utmärkta 1033, men det räckte inte emot ett mycket jämnare Kaskad där Marcus Bernhard toppade individuellt med 952. 

BK Joker – Team Pergamon BF 5-15

Bottenlaget BK Joker hade inte mycket att hämta i göteborgsderbyt mot Team Pergamon trots hemmabanor och ny oljetaktik med den mycket tuffa profilen Elitserien 40 som faktiskt användes för allra första gången i seriesammanhang. Pergamon var numret större i de tre första serierna och minst två nummer större när det väl gällde.

– Tredje serien blev mycket avgörande. Joker hade momentum ett tag i den serien, men vi lyckades vända på flera bord mot slutet. Angående profilen så är det inget jag längtar på att spela på igen. Extremt tufft, vi hade snackat ihop oss före att hålla oss lugna och täcka upp då man kom långt på 170-180 som lägsta serier, förklarar Adam Andersson i Pergamon.

Att det var en tuff profil visar också resultaten, lagen hade bara en serie var totalt över 1600 och totalslagningarna stannade på blygsamma 6145 mot 6349.

Pergamons bordspar Anton Elofssons, 775, och Adam Anderssons, 769, räckte tillsammans för att vinna alla fyra banpoäng. Bäst individuellt hos segrarna var Pontus Falkhälls 836. Hemmalaget hade dock matchens klart högsta individuella slagning genom Henrik Kärrmans 896.  

Text: Jonas Brändström

Skriv en kommentar