den 19 september 2020

Seriestart för Mellanallsvenskan

Det blev bara tre matcher i lördagens premiär för Mellanallsvenskan sedan Bågen meddelat att det inte kunde komma till Vimmerby och Gamleby och spela. Det innebär att premiärmatcherna för BK Bågen, Vimmerby BK och Team Gamleby BC sker nästa helg men tanken är att hitta nytt speldatum för lördagens inställda matcher.

Jämn match i Köping

IKW/Köping BK spelade hemma mot gästande Sundbybergs IK och det blev en väldigt jämn start med 3-2 till hemmalaget. Andra serien ökade Sundbyberg rejält med 340 poäng och matchens högsta omgångssiffror på 1787. Hemmalaget ökade också men kunde inte riktigt hänga med och Sundbyberg tog över ledningen via 1-4 i banpoäng. Efter det sjönk siffrorna i båda lagen och hemmalaget tog tillbaka ledningen via 4-1 och därmed ett litet övertag inför sista serien med 8-7. Sista serien var Köping det starkare laget. Lagen tog två bord vardera och totalen gick till hemmalaget vilket också innebar en vinst med 11-9 till IKW/Köping BK. Matchbäst blev hemmalagets Erik Hermansson på 885 poäng. Lagbäst i Sundbybergs IK blev Mikail Andersson på 873 poäng. Bra spel även av Carl Eklund i Köping med 865 poäng. Full pott i banpoäng tog Sundbybergs lagkonstallation Filip Thelander/Mikail Andersson.

Bra spel i Karlskoga

Hemmastarka BK Nobel inledde förra säsongen mot samma motståndare BK Tegnér med fina 7023. Riktigt så höga siffror blev det inte i år även om laget öppnade med 1700-runda och 4-1 i banpoäng. Även andra och tredje serien var det hemmalaget som plockade flest banpoäng och efter tre omgångar med 4-1 var matchen avgjord. Gästande Tegnér avslutade dock som det starkaste laget när de slog till med matchens högsta omgångssiffror på 1782 poäng och snyggade till resultatet lite med 1-4 i banpoäng. Tegnérs Pontus Svensson var väldigt nära att avsluta matchen med en 300-serie men efter 11 strike stod retfullt nog kägla 10 kvar i tolfte slaget och det blev 299 poäng. Matchen slutade 13-7 till hemmalaget BK Nobel. Matchbäst blev Nobels Anders Wåhlstedt på 987 poäng följt av Johan Igelström på 928 poäng. Grymt bra inhopp även av Alfred Odbert som fick ihop 660 poängpå sina tre serier. Det blev även full pott i banpoäng för Alfred Odberg och Anders Wåhlstedt på deras respektive serier.
Lagbäst i Tegnér blev Peter Johannesson på 908 poäng följt av Pontus Svensson på 906 poäng.

Tegner starka i Mariestad

BK Tegnér åkte vidare till Mariestad för att spela eftermiddagsmatch mot Team Mariestad BK. Det blev en stark inledning av Tegner som via 1732 kunde plocka hem 1-4 i banpoäng. Andra serien var riktigt spännande och jämn och Team Mariestad var så nära en kvittering. Tyvärr tappade hemmalaget ett bord med tre poäng och totalen med fyra poäng till 2-3 i banpoäng. Tredje serien vann lagen två bord var med ganska klara siffror men totalen blev återigen jämn med bara 11 poängs skillnad. Även denna gången till Tegnérs favör som därmed säkrat en poäng via 5-10 inför sista serien. Tegnér hade greppet om Mariestad hela matchen och sista seriens 1-4 gav ett slutresultat på 6-14 och vinst till BK Tegnér.
Matchbäst blev Tegnérs Michael Johannesson på 963 poäng, över 900 i Tegnér var även Joakim Nordén på 906 poäng. Lagbäst i Team Mariestad BK blev Johan Leijon på 920 poäng. Full pott i banpoäng blev det bara hos hemmalaget Team Mariestads lagkombination Stefan Wulcan och Johan Leijon.

Lördagens premiär innebär att tre lag nu har 2 poäng vardera med Nobel i topp. Imorgon spelas fem matcher i Mellanallsvenskan.

Text: Karin Wiklund, karin.wiklund@swebowl.se 
Foto: Marika Carlsson

Skriv en kommentar