den 28 oktober 2020

Samtliga matcher i omgång 8 med lag från Skåne län skjuts upp

Region Skåne införde igår hårdare restriktioner för minskad smittspridning. Idag har SvBF tagit beslutet att skjuta upp samtliga matcher i den Nationella seriens omgång 8 där lag från Skåne län deltar, såväl hemma- som bortamatcher.

Dagens beslut innebär att ett drygt 70-tal matcher med Skånelag i seriespelets omgång 8 kommer att skjutas upp och flyttas fram. Omgång 8 spelas först den 14-15 november och Seriekommittén återkommer med mer information om exakt vilka matcher som berörs samt med datum när uppskjutna matcher ska spelas.

Förbundets rekommendation gällande avtalsspelare som bor i Skåne län, men som spelar för en förening i ett annat län, är att dessa avtalsspelare inte deltar i matchspel i den Nationella serien. Avgörande generellt för medverkan är spelarens bostadsort, inte sitt lags hemvist.

Regions Skånes lokala restriktioner är tidsbegränsade och gäller till och med 17 november. Därför berörs i nuläget inte fler serieomgångar. Folkhälsomyndigheten och Region Skåne kan dock välja att förlänga de lokala restriktionerna beroende på smittspridningens utveckling i Skåne län den 17 november.

Folkhälsomyndighetens nuvarande lokala råd för Uppsala län gäller till och med den 3 november – då ges nytt besked baserat på smittspridningens utveckling i Uppsala län. Därför påverkas i nuläget inte Uppsala läns lags medverkan i den Nationella serien.

Skriv en kommentar