den 26 september 2019

Rome och Tokyo nya profiler i Elitserien

Till årets säsong har Elitserielagen fått två nya oljeprofiler att välja på när Elitserien 40 och Elitserien 41 har försvunnit.
- Tokyo är tuffare jämfört med Rome, säger William Svensson i BK Kaskad.

Landslagsspelaren Mattias Olsson och hans Team Pergamon är ett av de lag som, redan efter två omgångar av Världens bästa liga, har provat de nytillkomna valbara underlagen, Rome och Tokyo.
- Två intressanta profiler där jag tror att Tokyo kommer skilja mest mellan de olika hallarna och vilken typ av laminat som ligger. Medan Rome påminner rätt mycket om den gamla ”Elit 41” i hur den spelas. Jag tror de flesta upplever Rome som något snabbare än den gamla 41:an, säger Mattias Olsson.

Den 41 fot långa Rome har 26 ml olja och har 2,57 i ratio. Efter bara två omgångar använts sju gånger i herrarnas Elitserie. Snittet har där legat på 206,8 så här långt. Europamästaren William Svensson gjorde 877 på profilen när hans Kaskad hemmaslog Göta med 13 - 7.
- Rome påminner väldigt mycket om 41:an som varit tidigare säsonger. Profilen är spelvänlig med olika lösningar så jag tror det kommer bli en del höga slagningar på den, säger han.

Den 18-årige tvåhandsspelaren från Västervik tycker att Rome är lite lättare än den andra nya valbara profilen: Tokyo, 42 fot och 2,84 i ratio. En profil som Kaskad vann på, borta mot nykomlingarna Ludvika, med 14 – 6.
- Tokyo är tuffare jämfört med Rome så den tror jag inte kommer bjuda på lika höga slagningar. Det som utmärker Tokyo är att man kan få profilen dit man vill beroende på vad man gör på nyoljat, vilket vi genomförde mot Ludvika, säger han.

Kaskads unga stjärna tycker att det är bra med ett par nya profiler, men hade gärna sett ännu mer variation bland de valbara underlagen i Elitserien.
- Generellt så tycker jag att profilerna är alldeles för lika. Nu kom det ju in två nya profiler vilket är positivt då det har tagit bort lite av likheterna mellan alla profiler. Även om det är en spridning mellan 36 och 44 fot så tycker jag att det skulle kunna vara mer skillnad i oljemängder och profilernas uppbyggnad, säger han.

Team Pergamons landslagsspelare Mattias Olsson är dock nöjd med variationen på profilerna som han tycker är utslagsgivande.
- Profilgruppen har gjort ett bra jobb. Det är stor variation mellan dem och du måste verkligen vara skärpt för att inte komma ”snett på det”. Hallarna och banorna har ju verkligen en stor inverkan på profilerna och gör ju verkligen att den som är påläst har en fördel mot sina motståndare, säger han.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se