den 11 september 2021

Rivstart av förhandsfavoriten Stureby i Mellanallsvenskan

I premiären av Mellanallsvenskan lyckades Team Mariestad vända och vinna borta mot Team Gamleby BC och Team Baltzar stoppade Sundbyberg från en "bortadubbel". Förhandsfavoriterna Stureby BK visade sin styrka när laget vann klart mot gästande BK Brio.

Team Mariestad gjorde en heroisk vändning i den sista serien på bortaplan mot Team Gamleby BC. Efter tre serier, och efter ett oavgjort bord matchen, ledde hemmalaget med klara 9-5. Gamleby såg ut att gå emot en premiärseger i den mest efterlängtade seriestarten. Men Mariestad ville annat och gjorde spelmässigt sin klart bästa insats i slutrundan. Gästerna vann serien med klara 5-0 och vann matchen med knappast möjliga marginal, 10-9.

På ett av borden i avslutningsserien verkade nerverna verkligen ligga på utsidan för båda lagens spelare. Mariestad vann bordet med ynka två käglor efter att inget av de två bordsparen nått över 300 poäng tillsammans. 298 mot 296 räckte för en matchavgörande poäng vilket är ett bevis på att det inte alltid är de allra högsta slagningarna som kan bli de mest avgörande. 

960 av Jacob Carlsson i Gamleby

Hemmalaget Gamleby hade matchens stora lirare i Jacob Carlsson som dundrade in hela 960 poäng individuellt, men sen var det ett stort hopp till lagets tvåa individuellt som var Stefan Hammerman med 783. Jacob och Stefan spelade även tillsammans och fick ihop tre banpoäng vilket de faktiskt var ensamma om i matchen i båda lagen.

Mariestad hade en klart bredare topp med Anders Larsson, 896, och Erik Ahlstrand, 893, som sina två bästa spelare individuellt och laget hade ytterligare två spelare över 800.

Nobel starkast i Gävle

BK Nobel tog också en fin bortatriumf när laget besegrade Gävle KK med 12-8. Även i Gävle gjorde bortalaget en avgörande insats i den sista serien. Nobel hade skaffat sig en knapp ledning med 8-7 efter tre serier och matchen stod och vägde. Men i den sista serien var Nobel klart starkast och kunde vinna den med 4-1.

Det fanns inga spelpar som var fullpoängare i denna match heller men det segrande bortalaget har matchens lirare individuellt med Alfred Odbert som strajkade ihop 875. Det gav Alfred tre banpoäng i par med Marcus Karlsson, 799.
Gävle hade också ett par som tog tre banpoäng. Det var Markus Gustafsson med 836, vilket också var hemmalagets bäste individuella slagning, i par med Mikael Jansson, 799.

Baltzar stoppade Sundbybergs bortadubbel

Sundbybergs IK hade chansen att ta två bortasegrar efter att laget inlett lördagen med att besegra BK Örnen med 14-6 i Norrköping. Här tog gästernas Richard Thelander, 863, i par med Robin Norberg, 727, hem alla fyra bordspoängen. Michael Wittendorff bäst individuellt i hemmalaget Örnen med 846.

Men i den andra bortamatchen blev Team Baltzar BC för starka på sin hemmaplan i Motala. Baltzar var hela tiden snäppet bättre och hade ledningen med 9-6 inför den sista serien. I avslutningen gjorde Sundbyberg allt de kunde för att vända på tillställningen men hemmalaget lyckades stå emot gästernas forcering och klara två bordspoäng i serien vilket gav Baltzar segern totalt med 11-9.

Motalalagets Jonas Allard bäst individuellt i matchen med 902. I Sundbyberg toppade Thomas Åhlén med 846.

Två starka mittenserier grundlade Tegners seger

BK Tegner tog en klar hemmaseger mot gästande BK Bågen som dock tog ledningen med 4-1 efter den första serien. Därefter var det nästan bara hemmalaget som vann den andra och tredje serien klart vilket gav en klar ledning med 10-5 efter tre serier. Efter de två övertygande mittenserierna gjorde det inget att hemmalaget förlotade den sista serien knappt med 2-3 - det blev ändå seger med totalt 12-8.

Matchen gick på Elitserieprofilen WB Tokyo 42 2019 så siffrorna blev beskedligai Säffle bowlinghall. Hemmalaget hade ett bordspar med full pott i banpoäng. Robin Sundfeldt, 790,och Daniel Nordström, 780, hade tillräckligt för att vinna samtliga sina fyra bordspoäng. Bäst individuellt var dock lagkamraten Joakim Nordén, 850. I gästeande Bågen toppade Samuel Mäkinen med 865.

Stureby visade sin styrka direkt

I den sista lördagsmatchen vann Stureby BK klart över gästande BK Brio. Redan i den första serien anslog hemmalaget taktpinnen med starka 1773 mot gästernas 1456 vilket gav 5-0 direkt. Hemmalaget strajkade vidare och noterade 1751 i den andra serien vilket gav lika klara 5-0 för andra serien i rad. 10-0 efter två serier och det var nog en del personer som började ana om hemmalaget skulle sopa rent helt matchen.

Men än en gång visade det sig att vinna en match med 20-0 är svårt. Trots fortsatt klara vinster i totalslagningarna i de två sista serierna lyckades hemmalaget inte knyta åt säcken helt. Två bordspoäng ramlade över till gästande Brio och slutresultatet skrev till 18-2.

Stureby hade tre par med full pott i banpoäng och två spelare över 900 individuellt med Marcus Tidbeck, 964, och Dennis Eklund, 934. Robert Billnert bäst hos gästerna med 836.

På söndagen avslutas omgången när IKW/Köping BK tar emot BK Nobel och BK Ax gästar både AIK och Matteus-Pojkarna BK.

 

Skriv en kommentar