den 27 februari 2022

Rekordslagning av Pontus Andersson och Robin Ilhammar i segern mot Kaskad

Pontus Andersson och Robin Ilhammar storspelade i Team Clans seger mot Kaskad under söndagen. Tillsammans fick duon ihop 2130 poäng vilket är den högsta slagningen av ett banpar någonsin i seriespelet. Kulladal tog en viktig seger i bottenstriden mot Joker. I damernas elitserie vann Högland mot B-K Eva. 

Elitserien damer 

BK Högland-B-K Eva 15-5

För Högland var det första hemmamatchen i Nässjö Bowlinghall sedan den 16 oktober. De tog tidigt kommandot i matchen och vann första serien med 4-1. Högland ställdes aldrig på något större prov och kunde till sist vinna med 15-5. Ida Andersson i hemmalaget berättar att det var kul att spela på hemmaplan igen men att det också var lite ovant.
– Normalt sett är det en trygghet att spela på hemmaplan men nu var det så längesedan vi hade match här så då blir det en hel del att anpassa sig till, säger Ida Andersson som menar att det var en stark laginsats av dem och att det var god stämning i hallen.
–  Det var kul att spela inför en hel del publik och det gör att man taggar till lite extra, säger Ida Andersson. 

Två segrar av tre möjliga blev facit för Högland under helgen.
– Det var väl det vi kunde hoppas på inför helgen. Sex poäng hade självklart varit en bonus.
Kommande lördag spelar Högland på hemmaplan igen då de tar emot Team X-Calibur. 

Elitserien herrar

Team Clan BK - BK Kaskad 16-4

Team Clan-duon Pontus Andersson och Robin Ilhammar storspelade i segern mot Kaskad. Pontus slog 1081 och Robin 1049 poäng över fyra serier. Totalt fick de ihop 2130 vilket är den högsta slagningen av ett banpar någonsin i seriespelet. Den högsta slagningen av ett banpar tidigare var 2091 som Christian Kratz och Stefan Falkhäll BK Örnen slog 2006.
– Det rullade på riktigt bra idag. Det var en toppmatch av oss och det är svårt att göra det så mycket bättre. Vi hittade spelet och för att nå ett så extremt högt resultat så har man även det extra flytet, säger Pontus Andersson. 

För Pontus Andersson var 1081 nytt personbästa över fyra serier. Han berättar att han och Robin Ilhammar triggade varandra under matchen till att kunna nå en så hög nivå.
– Vi trivs väldigt bra ihop och när Robin slog strike efter strike så ville inte jag vara sämre. Jag skämtade lite med honom att jag inte kan släppa förbi honom, säger Pontus Andersson. 

Team Clan drog ifrån direkt i matchen och gick upp i en 5-0-ledning efter första serien. De hade kommandot hela vägen och kunde till sist vinna med 16-4. Nässjölaget klättrar förbi Kaskad i tabellen och ligger på tredje plats.
– Det här var en självförtroendeboost i kampen om slutspelsplatserna. 

Team Alingsås BC-Bodens BS 17-3
Alingsås ångar på i tabelltoppen och tog helgens andra seger när de besegrade Boden med 17-3. De fick en fin start på matchen där de vann första serien med 5-0 och hade koll på det matchen igenom. Joakim West i hemmalaget var nöjd med segern.
– Vi gjorde en bra match och öppnade starkt. 

James Blomgren i hemmalaget var poängbäst med 1001 och näst bäst var Joakim West med 988.
– James spelade bra som vanligt. För egen del har det känts fint på hemmaplan och profilen passar mig bra, säger Joakim West och fortsätter:
– Jag spelar rätt löst och försöker göra det enkelt. 

Alingsås leder serien med fem poäng före Team Pergamon men har en match mer spelad än de andra lagen bland topp fyra.
Joakim West hoppas att de kan ta seriesegern.
– Vi satsar givetvis på att vinna serien. Det ger en fin fördel till slutspelet där vi i så fall får välja motståndare. 

Alingsås är spellediga nästa helg sedan väntar Kulladal på hemmaplan söndag den 13 mars. 

Kulladals BS - BK Joker 15-5 

Ett spännande bottenmöte väntade i Baltiska i Malmö. Det var Joker som öppnade bäst och hade ledningen i första serien. Men Kulladal lyckades vända på det och fick ändå med sig 5-0. Efter två serier hade hemmalaget ledning med 9-1. Kulladals Martin Paulsson tyckte inte att resultatet riktigt visade på hur spelet verkligen var.
– Det kändes jämnare spelmässigt men det var en väldigt fin start för oss.

Joker tog hem den tredje serien med 3-2 men hade då ingen chans att komma ikapp och Kulladal hade säkrat en viktig seger.
– Det var en måstematch och det är lättnad och glädje i laget att vi lyckades vinna. 

Dan Östergaard Poulsen gjorde en fin insats för hemmalaget och slog 928. I och med segern går Kulladal förbi Boden och upp ovanför kvalstrecket. 

IS Göta-BK Joker 14-6

Göta har haft en späckad helg med tre matcher. Efter förluster både fredag och lördag kom segern hemma mot Joker. Spelmässigt var det lite upp och ned i hemmalaget. Det var några som fick det att stämma bra och en del som hade det motigare. Men Karl Wahlgren i Göta tyckte ändå att de hade kontroll på matchen och han själv var poängbäst med 971.
– Det har varit en lång helg för oss men idag kändes spelet fint. Jag förberedde mig med ett gympass imorse med fokus på core och ben. Det gjorde gott. 

Göta ligger i nuläget på sjätte plats i en något haltande tabell. Fem matcher återstår för dem.
– Vi möter bland annat både Kaskad och Team Clan på bortaplan så det blir en tuff uppgift för oss att nå slutspel, säger Karl Wahlgren. 

 

Text: Linus Wirén