den 10 juni 2019

Olle firade födelsedag med ett SM-guld

Fredagen började med de olika veteranklasserna. Herrar A 65- vann en välkänd göteborgare Olle Svensson. På damsidan var det återigen Anna-Greta Bergström, Mini Arccus Club. Herrarnas B-klass vanns av en tidigare storspelare Ulf Lönngren BK Ax.

Olle Svensson BK Joker firade alltså sin 68:e födelsedag med att spela SM-final i veteranklassen. Olle var tidigt med i toppstriden där det byttes om i ledningen flera gånger. Inför utjämningsserien hade Olle Svensson ett försprång på 32 poäng före Växjös Hans Forsen.

Trots svårigheter kunde Olle ändå ta sitt femte individuella SM-tecken.
- Det här var nog ett av de svåraste banunderlagen som jag har spelat på, säger Olle Svensson.
Värmen och luftfuktigheten i hallen bidrog mycket till de förhållandevis låga slagningarn. En som fick igång spelet mot slutet var den gamle stavhopparen Kjell Isaksson som tog sig upp på silverplats bara elva käglor efter Olle Svensson. Bronset gick till fjolårsvinnaren Alla Hansen Wåxnäs BC bara en kägla efter Kjell Isaksson..

 Den gamle storspelarenUlf Lönngren som numera spelar i BK Ax spelade i B-klassen. Uffe var i täten efter sex serier och kunde då gå ifrån till sitt första  SM-guld.
- Jag tror till och med att det nog var den första SM-finalen jag spelat. Det verkar vara svårare att vinna SM än EM och NM-medaljer, säger Ulf Lönngren.
I B-klassen var det sju av åtta spelare från Stockholmsklubbar därför var det inte förvånande att alla medaljerna gick till Stockholm. Fjolårsvinnaren Peter Johander Djurgården tog silver och Stig Svensson Nova bronset.

I veteranernas damklass var det ett riktigt bekant ansikte som direkt tog täten. Anna-Greta Bergström som numera spelar för Mini Arccus Club visade vad det betyder att ha rutin. Anna-Greta tog guld i Oldgirls 2007 och 2011. När det sedan blev en veteranklass så vann hon fyra år i rad.

Anna-Greta har opererats och är nu helt återställd. Förra året blev det silver men nu åter igen guld hela 249 poäng före närmaste konkurrent.
- Framförallt lever jag på mitt spärrspel, jag har få tomrutor, säger Ann-Greta efter sitt sjunde SM-guld.
Silvret gick till Sigrid Månström BK Elan och brons tog Carola Karlsson Warpen BK.

Skriv en kommentar