den 28 september 2019

Obesegrade Falkenberg fortfarande i topp

Efter tre raka segrar i Världens bästa liga tog sig BKF Falkenberg till serieledning förra helgen. I dag behöll de toppositionen när de slog förra årets SM-bronsvinnare BK Jösse från Arvika med minsta möjliga marginal. Efter att de gästande värmlänningarna tagit första ”halvlek” med 6 – 3 kom Falkarna tillbaka och behövde vinna med 3 – 2 i sista för seger.
- Sista serien var riktigt svängig. Vi leder stort efter fem rutor. Sen är dom ikapp och förbi på två bord, berättar Dennis Johansson i Falkenberg.

Hallänningarnas 22-åring Johannes Svensson sätter då en viktig strike i ruta tio som tvingar den inbytte seniorlandslagsmannen Raymond Jansson i BK Jösse att sätta två för seger.
- Han får den första men sen blir det mitt på, säger Dennis Johansson.

Därmed tog Falkenberg sin fjärde raka seger för säsongen och ligger fortfarande i topp av, den haltande, Elitserietabellen. Men Dennis Johansson, som idag slog 1006, är nöjd med både starten och dagens seger.
- Jösse är ett riktigt bra lag och det var en jämn kamp. Det var en riktigt fin värdemätare och ett bevis på att vi är på rätt väg med två nyförvärv i snartnian, säger han.

Falkenberg är desutom seriens enda obesegrade lag, efter att Bodens BS idag förlorade sin första bortamatch för säsongen. BK Kaskad segrade i en jämn och svängig match, hemma i Norrköping, och blev första lag att besegra norrbottningarna i årets Elitserie.
- Vi gav aldrig upp helt enkelt. Vi tror på det vi gör och känner oss starka hemma, säger Emil Ågren i BK Kaskad.

30-åringen tog fyra banpoäng ihop med Michael Wik för östgötarna när de avgjorde med 4 – 1 i den sista serien. Kaskad gick då från 7 -7, som det stod inför sista, och tog säsongens tredje seger med 11 – 8.
- En otroligt tuff match som Boden gav oss idag, säger Emil Ågren.

Efter sin förlust i Falkenberg tog Arvika-gänget Jösse revansch senare under eftermiddagen när de besegrade nykomlingarna BK Joker på Strike & Co. Nyckeln där var 5 – 0-segern i den tredje serien, trots bara 39 poäng högre slagning. Borden vanns med 18 poäng, 3 poäng, 1 poäng och 17 poäng.  Då gick Jösse från till en 10 – 5 ledning som slutade med en 14 – 6-seger. Björn Lindqvist ensam om full pott, fyra banpoäng, hos vinnarna.

På Baltiska Bowlinghallen i Malmö fick Ludvika BK, för första gången, känna av bortabanor i Elitserie, och till en början såg det ut som dalmasarna hade svårt att anpassa sig till Elitserien 44. Hemmalaget Kulladals BS tog en tidig ledning som de sedan kunde utöka till seger med 12 - 7. Nyförvärvet Leif Nilsson, som tillkommit på samarbetsavtal med trelleborgarna BK Borgen, tog fyra poäng i par med Rasmus Gjöderum för det segrande laget.

Ludvika fick åka hem från Skåne utan poäng på sin första borta-tur i Elitserien. På eftermiddagen förlorade de alla fyra serier mot förra årets slutspelslag IS Göta i Helsingborg. Skåningarna tuggade sakta, men säkert, iväg till en 13 – 7 på den nya, för Elitserien valbara, oljeprofilen Tokyo 42 fot.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se