den 31 oktober 2019

Nyförvärv, och förändringar, lyfter Falkarna

BKF Falkenberg har gjort många små förändringar som gjort att de nu är med i toppen av Elitserien. Bland annat har de ligans två bästa nyförvärv så här långt.
- De gör att vi andra också har fått en nytändning, säger Dennis Johansson.

De senaste fem säsongerna har BKF Falkenberg slutat på ”säker mark” mellan plats fem och åtta i herrarnas Elitserie. Till den här säsongen har de gjort en del förändringar och efter 6 omgångar ligger hallänningarna tvåa med bara en förlust, mot de regerande mästarna Team Pergamon.
- Som lag tränar vi inte mer, men vi maximerar tiden bättre med kvalité, bättre struktur och planering, säger Dennis Johansson.

41-åringen har tidigare varit UK tillsammans med Mikael Larsson. Nu har Pierre Carlzon tagit en roll som ”sportchef” i Falkarna. Den tidigare spelaren har hand om uttagningar, träningar och logistik.
- Han kan inte spela på grund av sin rygg men vill ändå vara med i laget, så det blev en bra lösning, säger Dennis Johansson.

Vidare har de tagit hjälp av Lars Classon, son till buskis-kungen Krister Classon, från ”Stefan och Krister” som sysslar mycket med föreläsningar.
- Han hjälper oss med det psykologiska och mentala spelet och hur vi bör tänka i olika situationer, berättar Dennis Johansson.

Till allt det kommer dessutom att Falkenberg har seriens två bästa nyförvärv så här långt. De båda spelarna, födda 1996, är lagets bästa poängplockare efter 6 matcher. Viktor Albihn, som kom från Örgryte, är nia i hela ligan på 71 % vunna banpoäng och Filip Lundmark har 68 %.
- Viktor gick på bowlinggymnasiet tillsammans med Johannes Svensson, så han har en bra och bred kunskapsbas, säger Dennis Johansson och fortsätter:
- Filip hade vi bra koll på i Bockarna från Varberg, så honom har vi ryckt lite i även tidigare, säger han.

De nya, unga, spelarna har inte bara tillfört banpoäng, bredd i laget, och välta käglor. De, tillsammans med alla små förändringar, bidragit till att resten av BKF Falkenberg tycker att det är roligare med bowling.
- De två nya har bidragit, dels med ungdomlig entusiasm och viljan att bli bättre, de gör att vi andra också har fått en nytändning, säger Dennis Johansson.

Med alla de här bitarna på plats har Falkarna börjat säsongen näst bäst av alla lag. Däremot har de inte satt upp något vidlyftigt mål i slutet av säsongen, utan de jobbar med små mål under säsongen. Nästa lördag är ett av dem.
- Just nu är vårt mål uppsatt till Glam borta, så nu i uppehållet ska vi fortsätta, och sedan lägger vi fram nya mål framöver, säger Dennis Johansson.