den 20 oktober 2019

Norra Damallsvenskan en jämn tillställning

I den Norra Damallsvenskan ser det ut att bli mycket jämnt i toppen. Stånga från Gotland leder nu efter att på söndagen vunnit stort mot Stjärnan. I Södra Allsvenskan vann X-Calibur F och Hallandia sina hemmamatcher.

BK Stjärnan var under helgen på Gotland för två matcher mot Stånga. Efter förlust på lördagen blev det inte bättre på söndagen. Stånga vann med hela 18-2. I hemmalaget hade Maria Eklöf slog 851 och Sara Pettersson 815. I Stjärnan hade Jessica Park 842. Segern gör att Stånga leder en jämn Norra Allsvenska.

AIK hade på söndagen två matcher på söndagen. Det började med möte mot B-K Eva F. AIK var det stabilaste laget och kunde vinna med 12-8. Sedan bar det av till Sundbyberg. Hemmalaget Sundbybergs IK  var starkast från början och hade 7-3 efter två serier. "Sumpan" sedan vann mötet med 13-7. Sundbybergs Pernilla Arvidsson matchbäst med 780.

I Södra Allsvenskan åkte Högland F till Västkusten. Först möte med X-Calibur F. Här var det hemmalaget som var starkast: X-Calibur vann med 13-7, men det var Högland som hade de två bästa individuella spelarna. Felicia Svensson 857 och Ida Elofsson 809. Sedan var det match för Högland mot Hallandia. Hallandia hade två förluster så här långt i säsongens seriespel. Nu kom första vinsten och den var aldrig i fara. Hallandia vann med hela 16-4 och Agneta Granfeldt toppade med 823.

Skriv en kommentar