den 15 februari 2020

Nordallsvenskan: Vilhelmina vände till seger

Vilhelmina är ett av lagen som jagar en plats i elitkvalet efter seriesuveränerna Flash. Segern med 14-6 mot Boden F gör att Vilhelmina behåller sin andra plats i Nordallsvenskan.

I Nordallsvenskan har Flash ett rejält försprång. Efter Härnösandslaget är det flera lag som tampas om de två ytterligare kvalplatserna till elitserien, Vilhelmina är ett av dessa lag. I hemmamötet med Bodens farmarlag blev det dock underläge direkt då man låg under med 1-4 efter första serien. Vilhelmina gav dock inte upp utan vände på matchen genom att ta de tre sista serierna med 4-1 4-1 och 5-0. Segersiffrorna skrevs därför till 14-6. Individuellt hade Vilhelminas Andreas Fjällström 926 och i Boden F slog Axel Simonsson 908.

Bodens farmarlag hade ytterligare en match under lördag. Nästa moståndare var Jonsta. Här tog Boden F greppet om matchen genom att vinna de tre första serierna med 3-2. När Boden sedan vann slutserien med 4-1 var Bodens segersiffror 13-7. Individuellt toppade Bodens Ulf Pettersson med 926. I Jonsta var mattias Jonsson i topp med 883.

Umeå IK som också är ett av lagen som också jagar kvalplats tog emot Piteå BK. Piteå började allra bäst och ledde med 7-3 efter två serier. Umeå IK kom dock starkt tillbaka i matchen och kunde ordna oavgjort 10-10. I Piteå slog Johnny Johansson 892. Umeå IK ligger nu på tredje plats i serien. Piteå BK mötte sedan Prana i Skellfteå. Prana är också ett av lagen som vill ha en kvalplats. Skellefteålaget kunde ganska enkelt vinna med 15-5 och Prana ligger nu på fjärde plats i serien med samma poäng som trean Umeå IK. Individuellt hade Pranas Mikael Boström 921 och i Piteå slog Mikael Karlsson 901.

Skriv en kommentar