den 25 januari 2020

Nordallsvenskan: Dubbla vinster för Flash

Härnösandslaget BK Flash fortsätter att ösa på i Nordallsvenskan och vann två matcher på lördagen. Laget hade det tufft i Umeå men vände ett underläge till seger 11-9 mot Umeå IK.

Flash fick förra helgen sin första förlust, men laget öser ändå på och ser ut att kunna gå mot en ganska komfortabel serieseger. På lördagen började Flash med match i Umeå. Umeå Ik tog ledningen och ledde med 7-3 efter två serier. Då fick Flash igång sitt storspel och kunde ta hem segrn med 11-9. I den här matchen hittar vi ett flertal fina individuella slagningar. I Flash hade Björn Wedin 977 och Magnus Melander 955. Umeås bästa var Joakim Karlsson 950 och Johan Edlund Olofsson 936.

Även mötet för Flash mot Prana blev jämnt. Efter två serier var det helt jämnt 5-5. Flash tog dock den tredje serien med 5-0 och i slutserien kunde Flash ta hem den poäng man behövde och vann matchen med 11-9. Matchbäst var Pranas Sara Almqvist med 919. I Flash var jämnheten stor, sju spelare över 800 med Daniel Wallanger som bäst med 871. Flash har nu tolv segrar och har en klar ledning i serien på hela åtta poäng.

Förra helgen vann Domsjö tre matcher när det var sammandrag i Nordallsvenskan. På lördagen var det två bortamatcher till. Först möte med Bodens farmarlag, som visade sig vara allt för starka den här dagen. Boden F vann med klara 16-4. Individuellt bäst Bodens Axel Simonsson med 842. I Domsjös andra match, den mot Piteå BK var det helt jämnt efter två serier 5-5. Då ryckte Domsjö ifrån och kunde vinna med 14-6. Segern gör att Domsjö fortfarande är med i kampen om en kvalplats till elitserien. Individuellt var Piteås Mikael Karlsson bäst med 874.

Skriv en kommentar