den 9 april 2020

Nominera till Team Sweden Youth Academy nu

Nu är det dags att nominera ungdomar födda 1a januari 2001, eller senare, till Team Sweden Youth Academy 2020/2021.

Team Sweden Youth Academy är Svenska Bowlingförbundets satsning på de ungdomar som siktar mot ett landslag i framtiden. Syftet är att utveckla unga bowlingspelare och förbereda dem för landslagsspel och en eventuell elitkarriär genom utbildning.

Nu är det dags för distrikten att nominera sina talangfulla ungdomar till säsongen 2020/2021. Även andra kan nominera, men då betalar de den avgift som distrikten normalt betalar. Nomineringen skall motiveras.

Fyll i nomineringsblanketten nedan och skicka in den till sbf@swebowl.se senast den 19/4 för att ge en talangfull bowlare en individuellt anpassad träningsplan. Utbildningen inom TSYA består av tio lektioner som genomförs vid åtta tillfällen. Den första, i analys och träningsprogram, under juni månad.

Av de som får vara med i den landslagsförberedande utbildningen krävs att de, bland mycket annat, ska genomföra fys-träning, och delta i vissa tävlingar. Den 25e maj presenteras vilka ungdomar som blivit uttagna till Team Sweden Youth Academy. Ta chansen, nominera nu, det kan vara en framtida landslagsspelare!