Nyheter

den 10 september 2021
Krönika – ”Till helgen kan vi gå upp på ansatsen igen”

Tidernas längsta uppehåll har varit tufft för svensk bowling, bowlinghallar har problem, dambowlingen är i kris. Men nu får vi äntligen bowla igen.

den 9 september 2021
Herrarnas Elitserie: ”Det blir fler oväntade matchutgångar”

Med två år utan en avslutad säsong är herrarnas Elitserie mer oförutsägbar än någonsin när den startar till helgen. - Jag skulle tro att vi får se större skillnader mellan lagen, säger Mattias Olsson.

den 7 september 2021
Damernas Elitserie: ”Ofattbart att det snart är här”

Efter två avbrutna säsonger är det bara 6 lag kvar som ska spela damernas Elitserie den här säsongen. - Jag tror inte de avbrutna säsongerna har så stor betydelse idag, säger Cajsa Wegner.

den 5 september 2021
Inför seriestarten!

Vi börjar närma oss seriestarten allt mer och med mer än 300 dagar sedan senaste seriematchen, kan det behövas lite påminnelser om vad som förväntas av lagen.

den 5 september 2021
Joakim Stål vann i Vårby

Efter ett drygt års uppehåll är nu svenska Senior Touren igång igen. Vinnare i första deltävlingen blev Ludvikas Joakim Stål som vann med minsta möjliga marginal, en kägla före tidigare storstjärnan Tony Rosenquist som spelar för Malmöklubben Playax.

den 31 augusti 2021
Inför säsongen – dessa restriktioner gäller

Starten av tidernas mest efterlängtade säsong, 2021/2022, är bara ett par veckor bort. Här reder vi ut vilka restriktioner som gäller. - Har man symptom ska man stanna hemma, säger sportchef Michael Granström.

den 27 augusti 2021
Elitseriens nya underlag

Inför tidernas mest efterlängtade säsong av Världens bästa liga finns det flera nya oljeprofiler att välja på. Fem för damerna och tre för herrarna. - Temat är väl egentligen att det inte finns något tema, säger Carl Wikhede i TK.

den 26 augusti 2021
Tre profiler byggda för bredd-bowlarna

Svenska bowlingförbundet har skapat tre breddprofiler för att underlätta för klubbarna i division 1 till 3 som till den här säsongen har nya oljeregler att förhålla sig till. - Du kan nästan alltid spela med ditt favoritklot, säger Carl Wikhede.

den 26 augusti 2021
Fyra nya oljeprofiler i Allsvenskan

Lagen som spelar i landet näst högsta serier har fått fyra nya alternativ till banunderlag inför den stundande säsongen. - Det här blir intressant, säger Carl Wikhede i tekniska kommittén.

den 24 augusti 2021
Nya oljeprofiler för damer

Damerna får till den kommande säsongen specialdesignade oljeprofiler. Tanken är att de inte ska vara så krångliga, och att de ska vara roliga att spela på. - Ligan handlar faktiskt om att ha roligt, säger Peter Hellström.

den 17 augusti 2021
”Man håller sin egen distans”

Den 12 november 2020 spelades den senaste matchen i nationella serien. Hur gör man för att hitta lagkänslan igen efter ett sådant uppehåll? - Bara prata, första steget är att prata med varandra, säger Louise Sonne Schjellerup.

den 5 augusti 2021
Damserien försvinner

Om ingenting drastiskt händer i damserien kommer det inte att finnas någon nationell serie för damer 2023. - Det är så hjärtskärande så att det inte är sant, säger Sandra Granfeldt.