Nyheter

den 19 september 2020
BK Högland tog dubbla segrar i premiären

BK Högland överraskade vid sammandraget i Kungsbacka i damernas Elitserie och tog dubbla segrar. Nässjölaget vann bland annat klart mot Team X-Calibur och tongivande i nässjölaget var lagets nyförvärv från just X-Calibur, Rebecka Jr Larsen. — Vi gjorde vad vi skulle och det gick bra, säger en nöjd Rebecka. (Arkivbild)

den 19 september 2020
Seriestart för Mellanallsvenskan

Premiären för säsongen innebar samma matcher som förra säsongen - med undantag för Bågens matcher som kommer flyttas fram.

den 19 september 2020
Kaskads storspel mot slutet räckte inte mot Jösse

Det bjöds på mycket jämna matcher i herrarnas Elitserie på lördagen. Med ett undantag, Bodens BS klara hemmaseger mot BK Joker med hela 15-5. Sen kanske resultat inte alltid känns helt rättvisa, vilket BK Kaskads spelare nog känner efter förlusten i bortamötet mot BK Jösse.

den 17 september 2020
Clan pressade Pergamon i strajkfest

Team Pergamon lyckades stå emot ett vilt kämpande Team Clan när Elitseriens omgång 3 tjuvstartade i Partille på torsdagskvällen. Hemmalaget vann toppmötet med 12-7. — Vi fick verkligen slita hela matchen och är mycket nöjda över segern, säger en glad Adam Andersson i Pergamon.

den 15 september 2020
Bowlingsverige runt omg 2

Efter drygt sex månaders uppehåll är nu seriespelet igång. I helgen spelades det flera hundra matcher runt om i Sverige och nu är både seriespelet och Bowlingsverige runt igång. I helgen fick vi se en debut av en bara femårig Uppsala-kille.

den 13 september 2020
Jösse snuvade Pergamon på segern igen

Toppmötet mellan BK Jösse och Team Pergamon höll på att bli en repris från förra hösten. Nu slutade det högdramatiska mötet oavgjort, 10-10, efter att Martin Larsen räddat en poäng åt gästerna. Segrar denna Elitseriesöndag tog BK Kaskad, BKF Falkenberg och Team Alingsås.

den 12 september 2020
Spelsugen Jesper Svensson briljerade när Elitserien drog igång

Team Pergamon, med Jesper Svensson i spetsen, visade upp storspel när Elitserien drog igång igen. Pergamon vann klart mot både Ludvika BK och BK Glam och Jesper toppade individuellt i båda matcherna. - Klart man var spelsugen, säger en glad Jesper Svensson.

den 12 september 2020
Dubbla vinster för AIK, Prime, Söder, Hässle och Cahoot

Efter drygt ett halv års uppehåll med bowlingens seriespel så är det igång igen. I damernas Norra Allsvenska hittar vi fjolårets nystartade klubb BK Prime som fick en allsvensk plats denna säsong då det var en plats ledig.

den 11 september 2020
Toppmöte direkt i nystarten av herrarnas Elitserie

I helgen är det nystart för det Nationella seriespelet som avslutades abrupt i mars på grund av Coronapandemin. Serieupplägget är som det var vid starten hösten 2019 och det ger oss direkt ett förväntat toppmöte mellan Jösse BK och Team Pergamon.

den 11 september 2020
36 lag avanmälda på grund av covid-19

Dagar före seriespelet startar igen har 36 bowlinglag bekräftats avanmälda på grund av covid-19. – Det är främst lag i lägre serier, men vi har även ett elitserielag på damsidan som avsagt sig sin plats, förklarar seriekommitténs Peter Lagerroos.

den 20 augusti 2020
Säsongens nya oljeprofiler

Inför den kommande säsongen finns en ny valbar oljeprofil i Elitserien, och två nya i Sveriges näst högsta serie: Allsvenskan. - Det finns hundra olika saker att hitta på, säger Pontus Andersson.

den 14 augusti 2020
Information styrelsebeslut SvBF 12 augusti 2020

Bakgrunden till detta informationsbrev är att SvBF, med stöd av RF, FHM och SBHF, har beslutat att genomföra Nationella serien 2020/2021. SvBF har också tagit fram ett säkerhetsdokument med stöd och råd av RF, FHM och SBHF för att kunna genomföra seriematcherna. Styrelsen hade ett extra styrelsemöte den 12 augusti 2020 för att hantera lättnader gällande vårt regelverk som styrelsen känner kan gynna föreningarna att kunna genomföra seriespelet under rådande pandemi.