Nyheter

den 15 september 2019
Jösse vände och vann

I Arvika såg Team Pergamon ut att gå mot sin tredje seger för helgen. Men hemmalaget Jösse tog full pott i sista serien och vände resultatet till seger 11-9. - Det är verkligen tillfälligheter som gör att vi vinner säger Jösses Marcus Jansson.

den 14 september 2019
Damallsvenskan: Nykomlingarna tog plats i Södra

Årets första helg i de allsvenska serierna spelades åtta matcher. I Norra serien var det idel välbekanta lag, om än något åderlåtna Stockholmslag, och i Södra serien var nykomlingarna Oden och Hässle i farten. Båda tog två poäng!

den 14 september 2019
Små marginaler i Stockholmsderbyt

Det var några enstaka käglor som avgjorde vart segern i Mellanallsvenskan mellan Matteuspojkarna och AIK skulle gå. Det blev AIK som tog segern med knappa 11-9.

den 14 september 2019
Sydallsvenskan: Full House satte full fart direkt

BK Full House visade direkt att laget vill ta klivet upp i den högsta serien. I premiären vann Ängelholmslaget stort mot gästande Höganäs BC med 15-5. - Vi hoppas på det gamla ordspråket, tredje gången gillt, och i år är det tredje försöket sedan vi åkte ner, säger en optimistisk Kim Andersson, i BK Full House.

den 14 september 2019
Världens bästa liga: Tuff start för nykomlingarna

BK Ludvika och BK Glam spelade i Allsvenskan förra säsongen, den här helgen mötte de båda Team Pergamon när Världens bästa liga 2019 / 2020 hade premiär. - Ludvika gav oss en väldigt bra match, säger Jesper Svensson i Team Pergamon.

den 14 september 2019
Claes Norberg vann Seniortourens första deltävling

Göteborgaren Claes Norberg stod som segrare när +50-touren startade sin säsong i veckan. 61-åringen vann efter en jämn final på Vårby i Stockholm.

den 13 september 2019
”Vi spelade inte som ett lag”

När BK Glam åkte ur Världens bästa liga för två år sedan tappade de sina fem bästa spelare. Trots det är Örebro-laget tillbaka i högsta serien efter bara en säsong. - Absolut går vi för att ta oss till slutspel, säger UK Patrik Post.

den 11 september 2019
Världens bästa liga: ”Vi hör hemma i Elitserien”

Bodens BS är tillbaka i Världens bästa liga efter en säsong i Nordallsvenskan. Med hjälp av lokala spelare och kanske några PBA-stjärnor ska de hålla sig kvar där de hör hemma. - Hålla oss kvar utan att kvala är prio, säger Ludwig Ingerskog.

den 11 september 2019
Världens bästa liga: BK Joker är tillbaka

Statistik ska göra att ledaren av maratontabellen: BK Joker från Göteborg håller sig kvar i Världens bästa liga nu när de har tagit sig dit igen. - Vi har kämpat i tre år med att komma upp, säger Arvid Thomsson.

den 10 september 2019
Elitserien: ”Man kan inte ligga på latsidan”

Flera spelare säger att Världens bästa liga, som för herrarna drar igång till helgen, blir bättre och bättre för varje år. - Den är alltid tuff, men jag tror att i år blir den bara ännu tuffare, säger Filip Wilhelmsson.

den 8 september 2019
Danske Carsten Hansen vann Storm Lucky Larsen Masters

Joline Persson Planefors blev bästa svensk på en 15e plats idag när danske Carsten Hansen vann både kval och final vilket gjorde att 26-åringen kunde ta sin första PBA-titel. - Glädje, ren glädje, säger han.

den 8 september 2019
Lucky Larsen: kvalgränsen blev 1360

Sju svenskar klarade kvalgränsen på världstourtävlingens Storm Lucky Larsen Masters. När finalspelet inleddes på söndagen var tolv svenskar med.