Nyheter

den 1 oktober 2019
Bowlingsverige runt omg 4

Att bowlingsäsongen är i gång på riktigt visades det när det slogs ett flertal höga slagningar den senaste serieomgången. Jenny Wegner klämde till med 1020 och i Falköping finns det en av landets alla lovande ungdomar.

den 29 september 2019
Spader Dam vände underläge till seger

Spader Dam har startat säsongen på bästa sätt och när man på söndagen tog fjärde raka segern i årets serie har laget inte ännu spelat hemma i Olympia. I herreliten blev det hemmavinster för Pergamon, Alingsås och Clan.

den 28 september 2019
Två trehundraserier i sydallsvenskt möte

I den tätaste matchen denna sammandragslördag skulle inte enbart banpoängen bli den gemensamma nämnaren. När IFK Borås ställdes mot Team Clan BK F1 skulle åskådarna få bevittna något så ovanligt som två perfekta serier - dessa slagna av Timothy Jönsson och Kevin Stenegärd.

den 28 september 2019
Mellanallsvenskan: Brio, Ax och Stureby vann dubbelt

BK Brio, Stureby BK och BK Ax blev de enda lagen att ta två segrar av två möjliga när Mellanallsvenskan hade sitt första minisammandrag. Brio vann dubbelt på sina hemmabanor i Nyköping ihop med Stureby BK och BK Ax tog full pott i Gävle.

den 28 september 2019
Spader Dam vann finalreprisen

Världsmästarinnan Jenny Wegner slog 1020 när Spader Dam slog SM-silvermedaljörerna från förra säsongen B-K Eva med 16 – 4 på Högdalen i Stockholm. - Vi fokuserade på att täcka rutor, säger Jenny Wegner.

den 28 september 2019
Obesegrade Falkenberg fortfarande i topp

Herrarnas Elitserie har efter lördagen bara ett obesegrat lag kvar, serieledande BKF Falkenberg som idag besegrade BK Jösse från Arvika. - Det var en jämn kamp, säger Dennis Johansson i Falkenberg.

den 28 september 2019
Två oavgjorda för Umeå i Nord

Trean i maratontabellen för herrarnas Elitserie Umeå IK håller sedan några år till i Nordallsvenskan. Där reste de idag till Lycksele och Vilhelmina, och spelade oavgjort på båda ställena.

den 27 september 2019
Inför Elitserien omgång fyra

Världens bästa liga är igång och till helgen är det första omgången då några av damerna får chans att visa upp sig på hemmaplan. Som exempel tar Eva emot Spader Dam hemma på Högdalen.

den 26 september 2019
Rome och Tokyo nya profiler i Elitserien

Till årets säsong har Elitserielagen fått två nya oljeprofiler att välja på när Elitserien 40 och Elitserien 41 har försvunnit. - Tokyo är tuffare jämfört med Rome, säger William Svensson i BK Kaskad.

den 25 september 2019
Över 350 000 visningar i nya BITS

Det nya IT-systemet har nu testats över två seriehelger och färre frågor än vanligt har kommit in till Svenska Bowlingförbundet. - De första två helgerna har fungerat väldigt bra, säger Peter Lagerroos.

den 24 september 2019
Bowlingsverige runt omg 3

I helgen startade både Nordallsvenskan och damernas Elitserie, därmed är årets seriesäsong igång. När man tittar på damernas bästalista så hittar vi att tio av de tretton slagningarna över 900 poäng, är slagna av spelare i elitserien.

den 22 september 2019
Bortavinster för Kaskad och Joker

Söndagens herrmatcher i både elitserien och sydallsvenskan slutade alla med bortavinster. Kaskad slog Ludvika, Joker Glam och Team Clan F vann dubbelt i Malmö.