Nyheter

den 15 oktober 2020
Beslut om tillfällig lättnad för avanmälda lag

Lag, som avanmält sig från den Nationella serien på grund av covid-19, ska inte bli tvingade att starta om från den lägsta serien, utan flyttas ner endast en division. Det beslutet tog förbundsstyrelsen i slutet av förra veckan.

den 14 oktober 2020
Uppdaterat säkerhetsprotokoll under pandemin

Bowlingförbundets säkerhetsprotokoll vid tävlingsbowling under pandemin har uppdaterats för att förtydliga vissa delar. – Vi måste förstå allvaret av den rådande situation och vi får inte slappna av, säger sportchef Michael Granström.

den 29 september 2020
Bowlingsverige runt omg 4

I serierna div 1 till 3 så har det spelats tre serieomgångar, tyvärr är det ganska ojämnt spelade med matcher i dessa serier då det i ett flertal serier är ojämnt antal lag, men undertecknad har tittat på några lag som spelat fyra matcher och har fyra vinster

den 27 september 2020
Team Clan F1 vann dubbelt borta

På söndagen tog Team Clan BK F1 två segrar på bortaplan när de allsvenska herrarna spelade klart den fjärde omgången. Övriga segrare i Syd- och Mellanallsvenskan var Lunds BK Mamba och AIK medan Matteus-Pojkarna och Vimmerby delade på poängen i en match där M-P:s Victor Forss slog 300.

den 27 september 2020
Bodens BS tog tre av fyra möjliga poäng på söndagen

Bodens BS avslutade sin helg med tre tuffa bortamatcher i herrarnas Elitserie med att på söndagen spela oavgjort mot BK Kaskad och vinna mot BK Glam. – Det blev en toppenavslutning på helgen för oss och vi är riktigt nöjda, säger en glad Ludwig Ingerskog i Boden.

den 27 september 2020
Stureby vann dubbelt borta i Mellanallsvenskan

I dagens omgång i Mellanallsvenskan var det mest hemmavinster, men Stureby stack ut ut mängden genom att vinna båda sina matcher och kopplar därmed ett tidigt grepp om serieledningen.

den 26 september 2020
Stark seriestart för Flash

I våras ledde Flash stort Nordallsvenskan och siktade in sig på elitkval när seriespelet plötsligt avslutades. Nu har vägen mot elitkval startat igen då Flash vann sin första seriematch i årets Nordallsvenskan mot Piteå med klara 17-3.

den 26 september 2020
Kim Bolleby dammade in 1113 i herrarnas Elitserie

I Elitserien vann BK Jösse på bortaplan mot starka BKF Falkenberg, men laget fick bara en poäng med sig från mötet mot BK Joker. Team Pergamon fortsätter att bjuda på strajkfest och vann med hela 19-1 mot BK Glam efter att Kim Bolleby bombat in hela 1113 poäng totalt vilket är det sjätte högsta resultatet någonsin i seriespelet.

den 26 september 2020
Damallsvenskan: Lyckad fastlandstripp för Stånga

I norra allsvenskan fick Stånga fyra poäng med sig hem till ön den här helgen. AIK:s fortsätter sin segersvit och Cahoot tog hem toppmötet mot Söder i den Södra allsvenskan.

den 26 september 2020
Inga överraskningar i Sydallsvenskan

Det bjöds inte på några stora överraskningar i Sydallsvenskan. Full House fick sin revansch på nykomlingarna Marbodal, inget bortalag lyckades ta dubbla segrar. IFK Borås fick också som väntat slita rejält för att besegra gästande Team Pergamon F i ett förväntat möte mellan två blivande topplag i serien.

den 26 september 2020
Jämn drabbning mellan B-K Eva och Spader Dam

Det blev verkligen en riktigt jämn och spännande match när B-K Eva Stockholm tog emot Helsingborgslaget Spader Dam i Högdalen.

den 24 september 2020
Full House ute efter dubbel revansch

Tippade topplagen i Mellanallsvenskan visade direkt att de blir att räkna med även denna säsong. I Sydallsvenskan valde fjolårets dominant BK Full House och Höganäs att skjuta fram det heta skånederbyt. Full House spelar därför sin första match nu till helgen och laget är inte bara ute efter revansch för det snöpliga slutet av den förra säsongen utan även revansch mot sitt premiärmotstånd.