Nyheter

den 13 februari 2020
Vem är Elitseriens bästa spelare?

Vi på Swebowl har frågat ett antal Elitseriespelare några frågor, bland annat: Vem är Elitseriens bästa spelare? - Känns inte som det behövs någon motivering, säger Alfred Berggren.

den 11 februari 2020
Eskilstuna vann i BHL

Bowla-hela-livet-ligans andra omgång avslutades idag, och vinnarna av höstsäsongens pris, Eskilstuna BK BHL 1 vann en jämn match mot BK Trolle BHL 2.

den 10 februari 2020
Kevin Melin vann Europaresan

I DV8 Junior Masters delas det ut en Europaresa till den spelare som har högst ren slagning sammanlagt i de två tävlingarna som spelas. I helgen avgjorde det tävlingar i Bowl-O-Rama och Sundbyberg. Vinnare av Europaresan blev AIK:s Kevin Melin.

den 9 februari 2020
Cajsa och Emma vann varsin klass i Hammer EVA-turneringen

Det blev till slut Cajsa Wegner, BK Femtionian, som tog hem Open-klassen i Hammer EVA-turneringen. Hcp-klassen vanns av tvåhänta junioren Emma Mewén, BK Högland.

den 9 februari 2020
Bålstas Christer Plahn vann Seniortouren i Nässjö

Den sjätte tävlingen i årets Seniortour avgjordes på söndagen i Nässjö. Christer Plahn från Bålsta var allra bäst i kvalet och när "krutröken hade lagt sig" så stod också Christer Plahn som totalvinnare av finalspelet.

den 8 februari 2020
EVA-turneringen är tillbaka

Hammer Eva-turneringen är tillbaka efter ett års uppehåll och spelas den här helgen. En Open-klass och en Hcp-klass är ju tradition, men i år går fler deltagare till final från den senare klassen och dessutom på fler vis. Efter kvalet toppar Joline Persson Planefors i Open och Nathalie Asklund i Hcp.

den 2 februari 2020
Kaskad etta på stegen inför SM-veckan

Det blev Kaskads ungdomliga lag, Filip Wilhelmsson, Marcus Lenefjäll och William Svensson som visade sig vara starkast när matchspelet i 3-manna avgjordes på söndagen. Kaskad kommer därmed att stå som etta när man spelar om SM-guldet i 3-manna i Boden.

den 2 februari 2020
Högland redo att försvara sin titel

Damerna i BK Högland tog SM-guldet i 3-manna förra året. Nässjö-tjejerna har nu bra läge att upprepa prestationen från ifjol. Högland kommer att stå som etta på stegen när finalen spelas i Boden. - Vårt mål är att vinna igen, säger Ida Andersson.

den 1 februari 2020
3-manna SM: Fjolårs mästarinnorna Högland i topp

Vid fjolårets SM-final i 3-manna var det BK Högland från Nässjö som vann. Högland ligger i år i topp inför söndagens matchspel som skall avgöra vilka tre lag som går till SM-veckan i Boden.

den 1 februari 2020
3-manna SM: Bodens BS i topp efter finalsteg 1

Första felsteget i årets 3-manna SM spelades på lördagen. På herrsidan som spelades i Bowl-O-Rama imponerade verkligen Bodens BS som toppar inför söndagens matchspel. Tvåa är BK Joker.

den 30 januari 2020
Förutsättningar i nationella serien

Seriekommittén har börjat få in frågor kring upp- och nedflyttningar till nästa säsong. Därför svarar SKs, och Svenska Bowlingförbundets, Peter Lagerroos på frågor här.

den 28 januari 2020
Bowlingsverige runt omg 14

Vid förra veckans Bowlingsverige runt skrev vi om Dominos Jonathan Liew som två veckor i rad slagit 300-serie. Skulle det bli så igen. En Liew slog 300 även denna vecka men det blev istället lillebror Salar Liew.