Nyheter

den 19 februari 2020
”En spelare som nästan på egen hand kan vinna en match åt sitt lag”

Vi på Swebowl har frågat ett antal Elitseriespelare vem som är viktigast för sitt lag i Världens bästa liga. - Om det är någon som man verkligen definierar med ett lag så, säger Erika Svensson.

den 18 februari 2020
6 obesegrade lag i Svenska UngdomsLigan

I Svenska UngdomsLigan, som precis avslutat sin sjätte omgång, finns 6 lag som den här säsongen, ännu inte förlorat någon match.

den 18 februari 2020
Bowlingsverige runt omg 15

Nu har mer än två tredjedelar av matcherna i säsongens serier spelats. Bara nybildade damlaget från Stockholm BK Prime är kvar utan att ha tappat en enda poäng. Smålandslaget Vartas farmarlag fick i helgen sin första förlust.

den 16 februari 2020
Spader Dam fortsätter att imponera i dameliten

De regerande svenska mästarinnorna Spader Dam har så här långt i seriespelet bara en förlust. På söndagen vann man ganska komfortabelt mot Örgryte med 15-5. I Sydallsvenskan blev det hemmavinster för Olofström och Kulladal F, medan Bulltofta och Femtionian spelade oavgjort.

den 16 februari 2020
Viktig seger för Glam i Elitserien

Nykomlingarna i Elitserien Ludvika och Glam tampas om att slippa direkt nedflyttning. Glam tog därför en viktig seger i Ludvika då man slog hemmalaget med 16-4. Även Boden tog en viktig bortavinst då man besegrade Göta i Helsingborg.

den 15 februari 2020
Fransson slog 300 och hemmalagen dominerade

Denna elitserielördag var utan tvekan hemmalagsbetonad då endast ett bortalag lyckades norpa poäng. Ett av de lyckliga hemmalagen var Team Pergamon BC som därtill fick se sin Daniel Fransson slå en perfekt serie.

den 15 februari 2020
Mellanallsvenskan: Dubbla segrar för AIK på bortaplan

AIK vann dubbelt på bortaplan och tog fyra mycket viktiga poäng i jakten på en kvalplats till Elitserien. I kampen kring det nedre strecket tog BK Nobel en dunderviktig bortaseger mot BK Tegner.

den 15 februari 2020
Dagens dambowling: dubbla bortasegrar för X-Calibur

X-Calibur tog fyra poäng på sin bortaresa till Vänersborg och Hallsberg medan Högland besegrade Örgryte hemma i Nässjö. I Norra allsvenskan befäste Sundbyberg serieledningen och Stjärnan klättrade upp över nedersta strecket.

den 15 februari 2020
Höganäs tog enda bortasegern i Sydallsvenskan

Höganäs blev omgångens enda bortavinnare i Sydallsvenskan när man efter underläge kunde ta två viktiga poäng i mötet med IFK Borås.

den 15 februari 2020
Nordallsvenskan: Vilhelmina vände till seger

Vilhelmina är ett av lagen som jagar en plats i elitkvalet efter seriesuveränerna Flash. Segern med 14-6 mot Boden F gör att Vilhelmina behåller sin andra plats i Nordallsvenskan.

den 14 februari 2020
Inför Elitserien omgång 15

Publiken i Helsingborg får på söndag chansen att se två raka matcher i Världens bästa liga omgång 15. Först Spader Dam – Örgryte IS och sedan IS Göta - Bodens BS.

den 13 februari 2020
Vem är Elitseriens bästa spelare?

Vi på Swebowl har frågat ett antal Elitseriespelare några frågor, bland annat: Vem är Elitseriens bästa spelare? - Känns inte som det behövs någon motivering, säger Alfred Berggren.