Nyheter

den 9 april 2020
Nominera till Team Sweden Youth Academy nu

Nu är det dags att nominera ungdomar födda 1a januari 2001, eller senare, till Team Sweden Youth Academy 2020/2021.

den 30 mars 2020
Bowlingsverige runt säsongen 2019-2020

Tyvärr så blev det ett abrupt slut på årets seriespel, inga kval eller slutspel eller uppflyttningar. Vi skall här göra en liten genomgång om året som gått, vilka som slagit högst och vilka lag som klarat sig bäst i sina serier.

den 26 mars 2020
Två 300-ingar i rad

Förra helgen spelade Michael Johannesson i BK Tegnér en tävling i hemmahallen och lyckades inte bara slå en 300-serie, utan två, i rad! - Det är ju helt sanslöst, att det bara kunde bli så, säger han.

den 17 mars 2020
Frågor och svar om serier och tävlingar

På grund av Coronavirusets spridning i samhället har styrelsen i Svenska Bowlingförbundet den 15 mars fattat beslut om att avsluta all nationell serie- och tävlingsverksamhet. Här samlas de vanligaste frågor och svar med anledning av detta beslut.

den 15 mars 2020
Coronaviruset – Seriespelet och SM ställs in

På grund av Coronaviruset spridning i det svenska samhället har Svenska Bowlingförbundets styrelse idag bestämt att seriespelet och SM ställs in.

den 7 mars 2020
Damallsvenskan: Stånga vann dubbelt borta

Tack vare detta har Stånga tagit sig upp på en stabilare andraplats i serien. Norra allsvenskans suveräner, Sundbyberg, leder dock stort. I Södra spelades en enda match idag. Där skrällde Trolle mot serietvåan Cahoot.

den 5 mars 2020
Vem är mest underskattad i Elitserien?

Swebowl skickade ut en enkät till ett 20-tal Elitseriespelare med fyra frågor. Den sista var: Vem är mest underskattad i Elitserien? - En grym spelare som förtjänar mer uppmärksamhet, säger Ida Andersson.

den 4 mars 2020
Hela hallen spelar BHL

Varannan torsdag fyller Tollarps pensionärer hallen när alla 8 lag spelar Bowla-hela-livet-ligan samtidigt. - Det roligaste är att alla lag spelar samtidigt. Det flesta stannar och fikar efteråt och slänger lite käft, säger Ing-Marie Billgren.

den 3 mars 2020
Bowlingsverige runt omg 17

Förra året var det ett enda lag som gick igenom hela serien utan att ha tappat en enda poäng. I år var damlaget BK Prime från Stockholm det lag som hade chans, men deras rad utan poängförlust bröts i helgen.

den 1 mars 2020
Team Alingsås jagar en slutspelsplats

Team Alingsås har en liten chans att ta en slutspelsplats i herreliten. De två bortavinsterna i Skåne på söndagen gör att man nu hotar Kaskad som har den fjärde slutspelsplatsen.

den 1 mars 2020
Trolle enda bortavinnaren i damallsvenskan

Karlskronalaget Trolle blev det enda laget på söndagen som tog bortaseger i damallsvenskan på söndagen när man vann mot Högland F i Nässjö.

den 29 februari 2020
Herrarnas Elitserie: BK Jösse överlägsna Pergamon i seriefinalen

BK Jösse vann seriefinalen på bortaplan mot Team Pergamon på ett övertygande sätt. Bara timmarna före hade Jösse även bortabesegrat Team Alingsås så det var glada tongångar i arvikalaget. - En väldigt bra lördag helt enkelt, säger en mycket nöjd Markus Jansson i BK Jösse.