Nyheter

den 13 september 2020
Jösse snuvade Pergamon på segern igen

Toppmötet mellan BK Jösse och Team Pergamon höll på att bli en repris från förra hösten. Nu slutade det högdramatiska mötet oavgjort, 10-10, efter att Martin Larsen räddat en poäng åt gästerna. Segrar denna Elitseriesöndag tog BK Kaskad, BKF Falkenberg och Team Alingsås.

den 12 september 2020
Spelsugen Jesper Svensson briljerade när Elitserien drog igång

Team Pergamon, med Jesper Svensson i spetsen, visade upp storspel när Elitserien drog igång igen. Pergamon vann klart mot både Ludvika BK och BK Glam och Jesper toppade individuellt i båda matcherna. - Klart man var spelsugen, säger en glad Jesper Svensson.

den 12 september 2020
Dubbla vinster för AIK, Prime, Söder, Hässle och Cahoot

Efter drygt ett halv års uppehåll med bowlingens seriespel så är det igång igen. I damernas Norra Allsvenska hittar vi fjolårets nystartade klubb BK Prime som fick en allsvensk plats denna säsong då det var en plats ledig.

den 11 september 2020
Toppmöte direkt i nystarten av herrarnas Elitserie

I helgen är det nystart för det Nationella seriespelet som avslutades abrupt i mars på grund av Coronapandemin. Serieupplägget är som det var vid starten hösten 2019 och det ger oss direkt ett förväntat toppmöte mellan Jösse BK och Team Pergamon.

den 11 september 2020
36 lag avanmälda på grund av covid-19

Dagar före seriespelet startar igen har 36 bowlinglag bekräftats avanmälda på grund av covid-19. – Det är främst lag i lägre serier, men vi har även ett elitserielag på damsidan som avsagt sig sin plats, förklarar seriekommitténs Peter Lagerroos.

den 20 augusti 2020
Säsongens nya oljeprofiler

Inför den kommande säsongen finns en ny valbar oljeprofil i Elitserien, och två nya i Sveriges näst högsta serie: Allsvenskan. - Det finns hundra olika saker att hitta på, säger Pontus Andersson.

den 14 augusti 2020
Information styrelsebeslut SvBF 12 augusti 2020

Bakgrunden till detta informationsbrev är att SvBF, med stöd av RF, FHM och SBHF, har beslutat att genomföra Nationella serien 2020/2021. SvBF har också tagit fram ett säkerhetsdokument med stöd och råd av RF, FHM och SBHF för att kunna genomföra seriematcherna. Styrelsen hade ett extra styrelsemöte den 12 augusti 2020 för att hantera lättnader gällande vårt regelverk som styrelsen känner kan gynna föreningarna att kunna genomföra seriespelet under rådande pandemi.

den 25 juni 2020
Nationella serien planeras starta 12 september

Svenska Bowlingförbundet planerar starta den nationella serien enligt Plan A, med första spelhelg 12 - 13 september, men med ett säkerhetsprotokoll. - Det är viktigt att följa det här och inte utsätta människor för onödig risk, säger Michael Granström.

den 24 juni 2020
Svenska Bowlingförbundet önskar glad sommar

Mellan den 29 juni och 3 augusti håller Svenska Bowlingförbundets kansli sommarstängt.

den 15 juni 2020
Preliminärt spelschema

I BITS går det nu att se det preliminära spelschemat som innebär plan A, om den svenska ligan går att starta som vanligt säsongen 2020/2021. - Vi vet i augusti om vi kan starta som planerat, säger Peter Lagerroos.

den 10 juni 2020
Inga nya oljeprofilsregler

Styrelsen har beslutat att inte ändra oljeprofilsreglerna till nästa säsong, som inbjudan till 2020/21 sa, utan att fortsätta använda förra säsongens regler. - Frågan måste utredas mer, skriver Peter Hodor i ett mail till föreningar och distrikt.

den 27 maj 2020
Tidernas bästa herr-åtta

Swebowl har skickat ut en fråga till ett antal rutinerade bowlare och experter där vi bett dem ta ut tidernas bästa svenska åttamannalag. Vilka är, enligt dem, de åtta bästa herrarna, någonsin? - Var tid har sina stjärnor som dominerat spelet, säger Magnus Johnsson Sr.