Nyheter

den 27 maj 2020
Tidernas bästa herr-åtta

Swebowl har skickat ut en fråga till ett antal rutinerade bowlare och experter där vi bett dem ta ut tidernas bästa svenska åttamannalag. Vilka är, enligt dem, de åtta bästa herrarna, någonsin? - Var tid har sina stjärnor som dominerat spelet, säger Magnus Johnsson Sr.

den 27 maj 2020
Tidernas bästa dam-åtta

Swebowl har skickat ut en fråga till några rutinerade bowlare och experter där vi bett dem ta ut tidernas bästa åtta. De åtta dam-bowlare som de anser är bäst genom tiderna. - Det är ett antal världsmästare som jag har sorterat bort, säger Hans Karlsson.

den 27 maj 2020
Landslagsspelare klara för nya klubbar

Norsk landslagsstjärna till BK Jösse och junior-EM-medaljör till de regerande svenska mästarinnorna, det är några av de största övergångarna i svensk bowling. - Jag tror definitivt att hon bidrar med stor vilja att utvecklas, säger Sandra Andersson.

den 25 maj 2020
Mattias Olsson vann Lanetalk Rumble

Team Pergamons vänstersnidare Mattias Olsson vann igår slutfinalen av den virtuella tävlingen Lanetalk Rumble och 25 000 kr. - För mig kändes det viktigast att stå högst upp. Att känna att man vunnit, säger han.

den 19 maj 2020
Celine Larsen bästa dami Lanetalk Rumbles regionsfinaler

Sju damer tog sig vidare från regionsfinalerna i Lanetalk Rumble. Celine Larsen Hansen från BK Merci var den som slog högst av dem, tillsammans med Emelie Hjorth, nu siktar hon på Sverigefinalen. - Man hoppas att man klarar det, att man går vidare, säger hon.

den 13 maj 2020
”Det är tufft att inte åka till Nyköping och bowla i helgen”

Den här veckan skulle vara slutspelsvecka och Världens bästa slutspel skulle avgöras i Nyköping. — När allting ställdes in var det slutspelet som var det tuffaste, för det är någonting som växer fram under hela säsongen, att man längtar, säger Lena Sulkanen i B-K Eva.

den 7 maj 2020
Över 9000 serier spelade i Lanetalk Rumble

Fler än 1100 spelare har hittills deltagit i tävlingen Lanetalk Rumble. En av dem är Ramus Edvall som leder hallkvalet i Helsingborg med 555 på två serier. - Det är ju någonting sådant här vi behöver, säger han.

den 2 maj 2020
Skruv är viktigt, men inte allt

Hur viktigt är det med skruv och rotationer i dagens bowling? Läs vad landslagsspelaren Joline Persson Planefors och Elitseriespelaren Peter Nordensson tycker. - Klart att det är en fördel att ha många rotationer, säger Peter Nordensson.

den 28 april 2020
Ludvika vann Svenska Ligan

Finalen i Svenska Ligan 2020 Onlinebowling avgjordes i helgen, när resultaten uppdaterades på Facebook stod det klart att Ludvika BK vann före Bodens BS. - Då blev det väldigt jubel, säger Fredrik ”Keken” Andersson i Ludvika BK.

den 20 april 2020
Från ”bra banor” till oljehysteri

När gick vi från att spela på den olja som låg på banan till att alla skulle veta exakt vilken oljeprofil som låg från ansatsen till käglorna? Swebowl tittar tillbaka på när vi fick namngivna profiler. - Då fick man facit i hand, säger Tore Torgersen.

den 17 april 2020
Jesper Svensson: ”Man får lite vila och mer tid till nära och kära”

Tvåhandsdemonen från Vimmerby Jesper Svensson fick hastigt åka hem från tävlingarna på den amerikanska proffstouren, och är nu hemma i Sverige. - Jag har tagit det lugnt, säger han.

den 15 april 2020
Europatourvinnaren: ”Man brukar ha mycket att se fram emot”

Europatourvinnaren Anna Andersson tycker att det är svårt att motivera sig i dessa tider när mycket bowling är uppskjuten, men det ger också tid till återhämtning. - Det ger också en tid att lägga mer fokus på vad man vill förbättra, säger hon.