Nyheter

den 6 januari 2020
AIK: Chris Sloan avgjorde i slutrutan

Den irländske tvåhandsbowlaren Chris Sloan vann AIK International Tournament i Bowl-O-Rama efter finalseger mot finländaren Teeumu Putkisto med 189-175. Jesper Svensson slutade trea och Joline Persson Planefors blev bästa dam på femte plats.

den 6 januari 2020
Jens Simonsen vann i Eskilstuna

Under måndagen avgjordes i Eskilstuna den femte deltävlingen i årets seniortour. Vinnare i en ganska jämn final blev Jens Simonsen BK AX före Bengt-Åke Bengtsson IK Sterling

den 5 januari 2020
AIK: Fem spelare över 1400 i kvalet

Kvalspelet i AIK International Tournament avslutades på söndagskvällen och kan sammanfattas: intresset håller i sig, för åttonde året i rad över 700 starter, nu med 369 spelare som gjorde 881 starter.

den 4 januari 2020
Anna Andersson vann Europaresa

Tredje omgången av DV8 Juniormasters avgjordes under fredagen. Det var tävlingarna i Ängelholm och Höganäs och vinnare av Europaresan till den som hade bästa rena slagningen dessa två tävlingar ihop gick till Spader Dams Anna Andersson.

den 2 januari 2020
AIK-kvalet: Wilhelmsson i klar ledning

När kvalet till AIK International Tournament inleddes i Bowl-O-Rama på annandag jul öppnade Kaskads Filip Wilhelmsson med smått fenomenala 1079 på de första fyra serierna och slutförde till finfina 1460.

den 29 december 2019
Storklubbarnas juniorer glänste

Team Pergamon, Team Clan och Spader Dam hade alla juniorer som vann en klass på Swedish Youth Open som avgjordes i helgen. - Tävlingen är superviktig, säger förbundskapten Robert Andersson.

den 20 december 2019
”Bowlingsverige har överträffat sig själva”

Efter en månads omröstning är bowlarna Josefin Hermansson och Jenny Wegner bland de åtta som har fått flest röster i Jerringpris-omröstningen. - Det är helt surrealistiskt, säger Jenny Wegner.

den 20 december 2019
Bowlingen kvar i Jerringpris-omröstningen

När Josefin Hermansson och Jenny Wegner vann VM-guld i somras var det en av årets åtta främsta idrottsprestationer. Det har svenska folket sagt genom att rösta fram dem som en av de åtta kvarvarande kandidaterna till Jerringpriset.

den 18 december 2019
Hemmaseger i Seniortouren

Fjärde deltävlingen i svenska seniortouren spelades i helgen i Nyköping. Vinnare blev Kjell Oloander Mini Arccus Club före Christer Pettersson Joker och Jonny Hall BK Cahoot.

den 18 december 2019
Taktik i bowling

Finns det taktik i bowling och hur ser den ut? Enligt Spader Dams landslagsspelare Cajsa Wegner är det mer taktik än vad du tror. - Man kanske inte tänker att det är taktik, men det är klart att det är, säger hon.

den 18 december 2019
”Vi har fått mycket positiv respons”

Med bara en dag kvar på första omgången i Jerringpris-omröstningen berättar Josefin Hermansson och Jenny Wegner om stödet de har fått från Bowlingsverig. - Det värmer att se att det är så många som engagerar sig, säger Josefin Hermansson.

den 16 december 2019
Kyle Troup till årets AIK Tournament

AIK Tournament som börjar om en vecka drar, som vanligt, till sig en del riktigt sevärda bowlingspelare, den här gången, bland andra, Kyle Troup. - Legendarer och framtida superstjärnor, säger Ian Robinson.