Nyheter

den 15 februari 2020
Fransson slog 300 och hemmalagen dominerade

Denna elitserielördag var utan tvekan hemmalagsbetonad då endast ett bortalag lyckades norpa poäng. Ett av de lyckliga hemmalagen var Team Pergamon BC som därtill fick se sin Daniel Fransson slå en perfekt serie.

den 15 februari 2020
Mellanallsvenskan: Dubbla segrar för AIK på bortaplan

AIK vann dubbelt på bortaplan och tog fyra mycket viktiga poäng i jakten på en kvalplats till Elitserien. I kampen kring det nedre strecket tog BK Nobel en dunderviktig bortaseger mot BK Tegner.

den 15 februari 2020
Dagens dambowling: dubbla bortasegrar för X-Calibur

X-Calibur tog fyra poäng på sin bortaresa till Vänersborg och Hallsberg medan Högland besegrade Örgryte hemma i Nässjö. I Norra allsvenskan befäste Sundbyberg serieledningen och Stjärnan klättrade upp över nedersta strecket.

den 15 februari 2020
Höganäs tog enda bortasegern i Sydallsvenskan

Höganäs blev omgångens enda bortavinnare i Sydallsvenskan när man efter underläge kunde ta två viktiga poäng i mötet med IFK Borås.

den 15 februari 2020
Nordallsvenskan: Vilhelmina vände till seger

Vilhelmina är ett av lagen som jagar en plats i elitkvalet efter seriesuveränerna Flash. Segern med 14-6 mot Boden F gör att Vilhelmina behåller sin andra plats i Nordallsvenskan.

den 14 februari 2020
Inför Elitserien omgång 15

Publiken i Helsingborg får på söndag chansen att se två raka matcher i Världens bästa liga omgång 15. Först Spader Dam – Örgryte IS och sedan IS Göta - Bodens BS.

den 13 februari 2020
Vem är Elitseriens bästa spelare?

Vi på Swebowl har frågat ett antal Elitseriespelare några frågor, bland annat: Vem är Elitseriens bästa spelare? - Känns inte som det behövs någon motivering, säger Alfred Berggren.

den 11 februari 2020
Eskilstuna vann i BHL

Bowla-hela-livet-ligans andra omgång avslutades idag, och vinnarna av höstsäsongens pris, Eskilstuna BK BHL 1 vann en jämn match mot BK Trolle BHL 2.

den 10 februari 2020
Kevin Melin vann Europaresan

I DV8 Junior Masters delas det ut en Europaresa till den spelare som har högst ren slagning sammanlagt i de två tävlingarna som spelas. I helgen avgjorde det tävlingar i Bowl-O-Rama och Sundbyberg. Vinnare av Europaresan blev AIK:s Kevin Melin.

den 9 februari 2020
Cajsa och Emma vann varsin klass i Hammer EVA-turneringen

Det blev till slut Cajsa Wegner, BK Femtionian, som tog hem Open-klassen i Hammer EVA-turneringen. Hcp-klassen vanns av tvåhänta junioren Emma Mewén, BK Högland.

den 9 februari 2020
Bålstas Christer Plahn vann Seniortouren i Nässjö

Den sjätte tävlingen i årets Seniortour avgjordes på söndagen i Nässjö. Christer Plahn från Bålsta var allra bäst i kvalet och när "krutröken hade lagt sig" så stod också Christer Plahn som totalvinnare av finalspelet.

den 8 februari 2020
EVA-turneringen är tillbaka

Hammer Eva-turneringen är tillbaka efter ett års uppehåll och spelas den här helgen. En Open-klass och en Hcp-klass är ju tradition, men i år går fler deltagare till final från den senare klassen och dessutom på fler vis. Efter kvalet toppar Joline Persson Planefors i Open och Nathalie Asklund i Hcp.