den 22 december 2020

Nationella serien ska spelas klart och starta tidigast i februari

Förbundsstyrelsen tog i helgen beslutet att den stoppade Nationella serien ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning. Seriespelet kan startas tidigast 6-7 februari 2021 och då ska serierna kunna spelas färdigt i vår.

 Målet att slutföra Nationella serien står fast, men om vi inte kan starta upp igen den 6-7 februari så kommer det behövas större förändringar i upplägget, säger förbundsordförande Jan Wiede efter helgens möte. 

Den Nationella serien, som innefattar alla rikstäckande serier, stoppades helt den 13 november och året ut på grund av den ökade smittspridningen av covid-19 med nya och hårdare restriktioner från myndigheter och regeringen.

I helgen hade Svenska bowlingförbundet styrelsemöte för att ta beslut om den Nationella seriens fortsättning efter årsskiftet. På mötet togs beslutet att serierna ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning, att inte omgångar ska strykas eller att serierna ska göras om till enkelserier. Uppskjutna matcher och omgångar ska istället flytta till spellediga helger under våren.

Efter Folkhälsomyndighetens och regeringens besked i fredags om utökade restriktioner togs också beslutet att seriespelet kan påbörjas igen tidigast helgen 6-7 februari 2021. Om det blir möjligt kan serierna även spelas klara i vår.

I övrigt avråder förbundet från tävlingsspel och från att arrangera tävlingar. Det kommer inte heller att ges några nya tävlingssanktioner i nuläget.

 Övergripande gällande bowling och att träna är förbundets ståndpunkt att det viktigaste är att folk använder sitt sunda förnuft och följer rådande direktiv och rekommendationer från såväl myndigheter som regeringen, förklarar Jan Wiede.

Förbundet följer utvecklingen noga och nästa översyn av pandemiläget sker vid nästa styrelsemöte den 14 januari. Då ska helgens beslut om starten den 6-7 februari ses över igen. Det förs också en löpande dialog med elitserieföreningen om slutspelet för säsongen 2019/2020.

Beslut om vårens övriga SM-tävlingar för 2021 kommer också att tas vid nästa styrelsemöte den 14 januari.

Skriv en kommentar