den 24 oktober 2020

Nästan bara hemmasegrar i Mellanallsvenskan

I dagens omgång i Mellanallsvenskan var det nästan uteslutande hemmalagen som tog med sig poängen hem. Det enda undantaget var i Gamleby, där Nobel var på besök och fick med sig 2 poäng

Nobel inledde med match i Gamleby och även om det var hemmalaget som inledde starkast i första serien genom att vinna med 3-2 efter att totalen vunnits med bara 8 poäng. Efter första serien var det dock Nobel som var starkast resten av matchen. 5-0, 3-2 och 3-2 till bortalaget och vunnen match med 13-7 och Gamleby är därmed fortsatt utan poäng i årets serie.

Jacob Carlsson i Gamleby bäst i matchen med 903 och Thomas Grankvist bäst i Nobel med 865

Nobel fortsatte sedan sin resa till Vimmerby där det blev spel på kortolja. Det är alltid lite lurigt att ställa om från längre olja till kortare, och i Vimmerby var det egenltigen aldrig något snack om saken. Nobel fick ihop 1000 poäng lägre än vad de hade i Gamleby och hemmalaget kunde vinna ganska bekvämt med 15-4 efter att ha avgjort matchen redan i tredje serien

Tobias Asklöf i Vimmerby enda spelare i matchen över pari med sina 858. Christian Liljestrand bäst i Nobel med 790

För Gävles del blev det ingen höjdarlördag. I första matchen mot seriesuveränen Stureby i Stockholm lyckades man bara knipa en enda banpoäng, då man inte hängde med i Sturebys temp alls. Mikael Jansson och Thomas Lindblad räddade laget från en 20-0 förlust då de tog sin banpoäng i andra serien. 19-1 till Stureby som fortsätter på inslagen väg och är fortsatt obesegrade i årets serie.

Jimmy Wogel i Stureby klämde till med en 300-serie och fick ihop fina 959 medan Niclas Matikainen blev bäst i Gävle med 808.

Efter matchen i huvudstaden åkte Gävle sedan till Nyköping för match mot Brio och även om bortalaget lyfte sig rejält från första matchen så hade man trots allt inte mycket att sätta emot. Brio rivstartade matchen och vann första serien med 5-0 och efter tre serier var matchen avgjord då hemmalaget hade 11-4 i bagaget. Sista serien slutade 3-2 och matchen 14-6

Anna Staflund bäst i hemmalaget och matchen med 932, tätt följd av lagkamraten Sebastian Jansson som fick ihop 931. Thomas Lindegren i Gävle var inte långt efter och fick ihop fina 928.

Ax hade inte mycket större lycka Stockholm när det var dags för match i Sundbyberg. Sumpan var starkast från start till mål och ville aldrig släppa in Ax i matchen överhuvud taget. 7-3 till hemmalaget efter två serier förvaltades sedan till säkrad vinst efter tre serier och slutresulta 15-5. Sundbyberg försöker hänga på Stureby i serien och ligger på en andraplats

Gustavo Layrisse Montiel i Sumpan bäst för dagen med 912 och Martin Wallin bäst i Ax med 845

Efter matchen i Stockholm åkte Ax till Köping där det blev en betydligt jämnare och välspelad match! Endast 33 pinnar skiljde lagen åt i totalslagningen när matchen var över, men hemmalaget Köping drog det längsta strået den här gången och vann matchen med 12-8 efter en svängig tillställning där serierna slutade 3-2, 4-1, 1-4 och 4-1. Köping hänger därmed på i serien, med samma poäng som Sundbyberg men sämre poängskillnad.

Tony Eklund i hemmalaget hade en bra dag på jobbet och strikade ihop hela omgångens högsta resultat med sina 985. Carl Eklund inte mycket sämre med sina 977. I Ax var både Robert Myrén och Tobias Karlsson över 900 med 937 respektive 934.

Bågen har haft det ganska kämpigt i inledningen på årets serie och så fortsatte det även i dagens Värmlandskamp mot Tegnér i Säffle. Bågen var aldrig riktigt med i matchen och samtidigt spelade Tegnér riktigt bra, så det var aldrig något snack om saken vilka som skulle ta med sig poängen hem. Tegnér hade 9-0 efter två serier, och där var matchen i praktiken redan avgjord. Bågen lyckades knipa 2 banpoäng i sista serien och matchen slutade därmed 17-2 till hemmalaget.

Lars Lind i Tegnér bäst i matchen med 968. Thomas Linder i Bågen fick ihop 788.

Dagens sista match spelades i Norrköping mellan Örnen och Baltzar. Återigen var det hemmalaget som var starkast och avgjorde matchen redan efter tre serier med 11-4. I sista serien kunde Baltzar hyfsa siffrorna något genom att vinna med 4-1 och därmed slutade matchen 12-8 till Örnen. Norrköpingslaget har därmed fortsatt häng på topp 4 lagen. Det är nu hela 5 lag som har 6 poäng och ligger på plats 3-8 i serien.

Bäst i hemmalaget  och matchen var Joakim Nilsson med sina 929. Jonas Allard bäst i Baltzar med 895

 

 

Skribent: Christian Holmén

 

 

Skriv en kommentar