den 10 april 2022

Näst högsta slagningen någonsin när Team Clan säkrade slutspelsplatsen

Team Pergamon och Team Clan blev slutspelsklara under söndagen. Nässjölaget slog totalt 7812 vilket är den näst högsta slagningen någonsin i seriesammanhang. Etta på listan är också Team Clan med 7840 från i höstas. 
–  Det är helt otroligt att vi lyckas komma upp i så höga slagningar två gånger samma säsong, säger Alfred Berggren.

Team Clan BK - IS Göta 18-2 

Team Clan vann stort mot IS Göta och är enda laget i Sverige som kommit över 7800 poäng.
– Det är helt otroligt att vi lyckas komma upp på så höga slagningar två gånger samma säsong. Vi känns ostoppbara hemma och det är väldigt skönt att ha säkrat slutspelsplatsen, säger Alfred Berggren och fortsätter:
– Den största anledningen till att vi lyckas så bra är nog att vi kan hålla fokus, vi är med på förflyttningarna som uppstår och pushar varandra slag efter slag. 

Trots de övertygande siffrorna av Clan så var det tight i första serien. Göta inledde starkt och slog 1865 men Clan fick ihop 1881 och kunde ta hem första serien med 3-2. I andra serien fortsatte Göta på 1845 men Clan växlade upp och slog 1991 och kunde vinna andra serien med hela 5-0. Därefter tappade Göta gnistan samtidigt som Clan fortsatte att gå som tåget och tog hem de resterande serierna med 5-0. 

Alfred Berggren var poängbäst i Clan och slog höga 1104.
– Det känns fantastiskt kul att kunna slå så högt. Jag spelade väldigt bra samtidigt som det är mycket tur. Men det var en skön känsla från start och det var som att jag kunde göra vad som helst i spelet idag. 

Team Clan kan börja ladda för slutspel samtidigt som de har kvar två toppmatcher mot Team Pergamon på bortaplan samt Jösse hemma.
– Vi får verkligen avsluta med ett tufft schema så det känns skönt att vi kan spela avslappnat i de sista matcherna. Vi vill gärna komma tvåa och få fördel i att välja profil till slutspelet. 

Ludvika BK - Team Pergamon BC 8-12

Team Clan får sällskap av Team Pergamon till slutspel efter att Partiellaget besegrat Ludvika på bortaplan. De två första serierna stod och vägde där Pergamon vann första med 3-2 och Ludvika tog andra med samma siffror. I den tredje serien fick gästerna lite marginal genom att ta hem den med 4-1. När de vann sista med 3-2 var segern ett faktum.
– Det var gastkramande och jämnt hela vägen. Men det kändes som att vi kunde plocka fram en extra nivå i de viktiga lägena, säger Niklas Dahlberg, coach i Team Pergamon. 

Efter lördagens bortaförlust mot Jösse så var Dahlberg lättad över segern.
– Det var en totalt nödvändig vinst. Vi gick för en dubbel och att kunna vinna serien men Jösse är en riktig mardrömsmotståndare för oss. Men vi är bra på att komma tillbaka efter en förlust och det är glada miner i laget nu. 

I helgens matcher hade Pergamon med Martin Larsen, Osku Palermaa och Kim Bolleby som huserat på PBA-touren den senaste tiden. Trion hade högst poäng i Pergamon under söndagens match.
– Genom dem får vi än mer stabilitet i laget och en högre lägstanivå, säger Dahlberg. 

Tabelltvåan avslutar med två toppmatcher på hemmaplan. Tisdag 21 april ställs Pergamon mot Team Alingsås som i helgen säkrat seriesegern och torsdag 23 april väntar Team Clan.
– Vi hoppas bli tvåa och det är betydelsefullt att kunna välja profil i slutspelet. 

Bodens BS - Kulladals BS 8-12 

Boden inledde bäst och hade ledningen med 7-3 efter två serier. Men Kulladal höjde sig och vann tredje serien med 4-1 och det var utjämnat inför avslutningen. Där dominerade Malmölaget och fick jubla efter att ha tagit hem sista serien med 5-0.
– Det var en tuff match och båda lagen var lika pressade. Men efter två serier kände vi att vi inte hade något att förlora och lyckades hitta en bra linje i spelet. Det flöt på riktigt fint i tredje och fjärde serien, säger Rasmus Gjöderum i Kulladal som var poängbäst i laget med 930 poäng.I Boden hade Tobias Holmberg högst med 964. 

Genom segern lämnar Kulladal över jumboplatsen till Boden men de båda är på samma poäng. Boden har dock en match mindre spelad. Joker har gjort ett starkt lyft i bottenstriden och är just nu på säker mark två poäng före Boden och Kulladal. En spännande avslutning väntar om två helger där Boden tar sig an Falkenberg och därefter Joker på bortaplan. Kulladal har kvar Ludvika på hemmaplan. Rasmus Gjöderum menar att det blir tufft för Kulladal att klara sig undan från kval.
– Det blir sista rycket efter påskhelgen men det ska mycket till för att vi ska kunna undvika kval. Vi har det inte våra egna händer. Vi skulle ha vunnit senast mot Falkenberg. Men oavsett så är det en viktig energiboost att få med oss en seger idag och det ger självförtroende även om det blir kval. 

 

Text: Linus Wirén