den 26 oktober 2019

Mellanallsvenskan: Stureby fortsatt i topp

Stureby BK fortsätter att toppa Mellanallsvenskan.  Efter en klar seger mot gästande BK Brio leder Stureby serien före BK Ax som tog en ny fin skalp efter vinst hemma mot Sundbybergs IK.

Hemmalaget Stureby BK visade ingen pardon när de tog emot BK Brio. Det var 9-1 efter halva matchen som blev avgjord redan i serie tre med hemmaledning 12-3. Att det var stor skillnad lagen emellan denna lördag skvallrar inte minst de individuella resultaten om. Stureby hade nämligen sju spelare som slog klart högre än gästernas bäste.
Nu toppade Tommy Wendel med 916. Max Önnered, 866, i par med Jesper Gren, 836, vann även alla fyra bordspoängen.

BK Ax hakar på i toppen

Sollentunalaget BK Ax ligger lite överraskande tvåa i tabellen, bara poängen efter det betydligt mer rutinerade och namnstarka, Stureby. Förut hade en poäng mot gästande Sundbybergs IK varit en rejäl framgång, men nu var det inget snack om saken var båda poängen skulle gå. BK Ax var numret större än ”Sumpan” och vann med klara 14-6. Minst en poäng var redan grejad i serie tre då Ax hade tagit ledningen med 10-5.
Det var inget bordspar i något av lagen som vann alla sina serier. Istället hittar vi ”still-going-strong” Ingvar Sjögren som storspelade i Ax med utmärkta 966 poäng vilket var det enda individuella resultatet i matchen över 900.

Sundbyberg hade tidigare på morgonen besegrat Gävle KK i Gävle i ett mycket jämn tillställningen. Trots att gästerna hade lägre totalslagning räckte det till knappast möjliga seger och tack vare de två poängen klättrade laget över det nedre kvalstrecket. Segarnas Filip Thelander, 872, i par med Mikael Kanold, 812, vann alla fyra banpoäng.

Vinst och förlust för IKW/Köping BK

Trea i tabellen återfinns IKW/Köping BK som vann en och förlorade en bortamatch denna lördag. Segern kom i Motala bowlinghall mot hemmalaget Team Baltzar BC efter slutsiffrorna 14-6. Gästernas Carl Eklund dominerade stort och strajkade ihop fina 980 vilket även gav full pott i inspelade banpoäng i par med Anton Dumke, 881.

Förlusten orsakades av hemmalaget BK Örnen som vann med knappa 11-9 även om slutsifforna ljuger en del. Det var en betydligt klarare seger än så för Örnen hade gått ifrån till 10-0 efter halva matchen mot ett till dess helt vilset Köping som bara mäktade med två serier just över 1400. Gästerna vaknade sedan till och putsade till förlustsiffrorna i de två avslutande serierna där Örnen bara tog en enda poäng, men det var redan i serie tre, och därmed var matchen redan avgjord med ointaglig örnenledning med 11-4 inför slutrundan.

Bågen kvar ovanför elitkvalstrecket

Den fjärde och sista slutspelsplatsen till eliten innehas av BK Bågen som tog en viktig hemmaseger mot gästande Matteus-Pojkarna BK. Hagforslaget vann med 13-7 efter att ha vunnit tre av serierna med klara 4-1. Det var jämnt i det individuella spelet då totalt fyra spelare landade på mellan 880 och 885 varav två från vardera lag. Gästerna hade faktiskt de två högsta individuella slagningarna med Victor Forss, 885, som bäst. Hos det segrande laget toppade Sara Biehl med 882.

Matteus-Pojkarna hade dessförinnan vunnit mot BK Tegner i Säffle bowlinghall. Stockholmslaget fick därmed med sig två bortapoäng som kan bli viktiga i framtiden i den mycket jämna tabellen där nioendeplacerade M-P bara har två poäng upp till Köping på tredjeplatsen i tabellen.

Bäst individuellt var i Matteus-Pojkarna Mikail Andersson, 887, och i Tegner, Kristian Persson med 885.

BK Nobel vände och vann mot AIK

AIK fick med sig en seger och en förlust i sina två bortamöten mot Team Mariestad och BK Nobel. Vinsten togs mot Mariestad med 13-7 medan det blev en knapp förlust mot BK Nobel som vände underläge inför den sista serien och vann i hemmahallen med 11-9.

Stora matchvinnare för Nobel var Christian Liljestrand, 941, i par med Daniel Svahn, 925, som både toppade individuellt och även vann alla fyra banpoäng.
I mötet mot Team Mariestad tog AIK:s Anton Gehlin, 907, och Sebastian Cronholm, 834, hem alla fyra banpoäng. För Mariestadsspelarna har säsongen startat mycket tungt då laget ännu inte tagit en enda poäng och ligger sist i tabellen.

Slutligen vann Team Gamleby BC mot gästande Vimmerby BK med 11-8 efter att ha haft ledningen med ointagliga 10-4 inför den sista serien. Gamlebys Jacob Carlsson var enda spelare i matchen över 900 med 904. 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

 

Skriv en kommentar