den 25 januari 2020

Mellanallsvenskan: Stureby ångar på i toppen

Stureby gjorde ett litet ryck i toppen i Mellanallsvenskan efter seger mot toppkonkurrenten IKW/Köping och håller sin förlustfria säsong intakt. Men det satt hårt inne!


Sent på lördagseftermiddagen var det toppmöte i Högdalens bowlinghall då Stureby tog emot IKW/Köping. IKW/Köping hade chansen att knappa in på serieledande Stureby och samtidigt bryta deras så långt 13 matcher långa förlustfria svit i Mellanallsvenskan. IKW/Köping hade greppet om matchen och inför sista serien ledde bortalaget med 8-7. Det blev dock något av en kollaps i sista serien för IKW/Köping då man inte alls kom upp i nivå och Stureby kunde vinna serien med 4-1 och matchen med 11-9. Därmed ryckte Stureby i toppen. Fem poäng ner till tvåan BK Ax nu, och sviten förlängdes till 14 matcher utan förlust. 
Bäst i matchen och hemmalaget var Per Jansson med fina 951. Tomas Frejdig bäst i bortalaget med 831.

Tidigare på dagen spelade IKW/Köping mot Brio i en annan match som inte var helt olik den i Stockholm. IKW/Köping hade greppet om matchen och ledde inför sista serien med 9-6. Då tände Brio till ordentligt och slog till med dagens överlägset högsta serie och lyckades sånär ta hem segern, men Viktor Danielsson och Tony Eklund blev poängräddare för bortalaget genom att vinna sitt sista bord med ynka 2 poäng. Därmed 4-1 till Brio i sista serien och delad pott, 10-10 i matchen.
Sebastian Eriksson och Jonas Pettersson i Brio var båda över 900 poäng, med 942 respektive 937. Erik Hermansson bäst i IKW/Köping med 913.

För Team Mariestads del blev det en helt okej resa till Värmland när man fördubblade antalet segrar under säsongen genom att något överraskande besegra BK Bågen. Bågen började bäst och ledden med 6-4 efter halva matchen, men sen ökade Teamet takten ordentligt, vände och vann tillslut matchen med 11-9. Glenn Keymer och Erik Ahlstrand viktiga för bortalaget med full banpoängspott. Viktiga poäng för Mariestad som tampas i botten av tabellen
Martin Forsell och Glenn Keymer sköt högst i Mariestad och matchen med sina 972 respektive 963. Stefan Biehl bäst i Bågen med 923

Efter segern mot Bågen åkte Mariestad sedan vidare till Säffle för match mot Tegnér. Där gick dock luften ur bortalaget något och Tegnér hade inga större problem att vinna matchen, då det var avgjort redan efter tre serier. 13-2 till hemmalaget. Mariestad putsade siffrorna något i sista serien och matchen slutade 14-6 till Tegnér.
Daniel Nordström-Green i Tegnér slog till med 949 och var bäst i matchen medan Per Bergqvist blev bäst i Mariestad med sina 923

Matteus-Pojkarna är med och slåss kring det övre strecket och inför helgen hade man chansen att något steg närmare kval till Elitserien, men den här gången ville det sig inte riktigt. Först blev det förlust mot Vimmerby i en match där bortalaget inte riktigt hängde med i början och Vimmerby kunde dra ifrån till en tidigt 8-2 ledning, som sedan förvaltades till slutresultatet 13-7. 
Jonny Sandberg i hemmalaget stod för dagens högsta resultat i Mellanallsvenskan med sina 984. Mikail Andersson i Matteus-Pojkarna fick ihop 920, trots en trög start med 351 på de två första serierna.

Matchen mot Team Gamleby blev betydligt jämnare för Matteus-Pojkarnas del. Lagen vann varsin av de två första serierna med 4-1. Hemmalaget Gamleby vann sedan tredje serien väldigt knappt, bara 7 pinnar skiljde lagen åt på totalen så det var upplagt för en spännande avslutning. Men hemmalaget tyckte att spänning är onödigt och laddade ur ordentligt med dagens bästa serie och vinst med 4-1. Således slutade matchen med hemmavinst, 12-8.
Återigen var det en hemmaspelare som var bäst i matchen då Robin Ilhammar fick ihop 953. Marcus Lundqvist i Matteus-Pojkarna bäst i matchen med 848.

BK Ax fortsätter att gå bra i serien och man fick med sig 2 poäng hem från lördagens två matcher. Poängen kom redan i den första matchen mot jumbon Team Baltzar. Baltzar stod emot helt okej i hemmahallen i de tre första serierna och inför sista serien var ställningen 8-6 till Ax efter att Baltzar vunnit den tredje serien med 4-1 och därmed skapat lite nerv. Men när Baltzar sedan slog dagens lägsta serie samtidigt som Ax slog dagens högsta serie så blev det till slut bortaseger med 13-6.
Andreas Holm i Ax bäst i matchen med 899 och Tobias Larsson bäst i Baltzar med 870.

När sedan färden gick vidare till Norrköping för match mot Örnen så gick det inte lika bra för BK Ax som inte kom in i matchen alls. Örnen gick som tåget och hade avgjort matchen redan efter tre serier med 11-4 och i sista serien kunde man defilera in i mål med ytterligare en 4-1 seger och totalt 15-5. En seger som håller Örnen ovanför de nedre strecken.
Tobias Karlsson i Ax blev matchbäst med 908 med David Johansson var bäst i hemmalaget med 895

 

Text: Christian Holmén

Skriv en kommentar