den 22 februari 2020

Mellanallsvenskan: Lyckad lördag för BK Tegner

Värmländska BK Tegner tog på lördagen tre viktiga poäng i Småland under sina bortamöten mot Vimmerby BK och Team Gamleby BC. I båda matcherna visade Tegner styrka då laget vände stora underlägen till poäng.

BK Tegner var starkast trots bortaplan mot Vimmerby BK och vann det viktiga mötet kring det nedre strecket. Detta trots att hemmalaget Vimmerby rivstartade och vann den första serien med 5-0. Därefter lyfte sig tegnerspelarna rejält och började ta in på hemmalagets ledning serie för serie. Inför den avslutande rundan var Vimmerbyledningen ner på knappa 8-7 och i den sista gjorde gästerna en riktigt stark avslutning. Tegner strajkade då ihop fina 1773 vilket gav klara 4-1 i serien och segern totalt med 11-9.

Hos gästerna var jämnheten slående då samtliga par tog två banpoäng var. Individuellt var Peter Hahn outstanding i Tegner med 968, men han överglänstes ändå med råge av hemmalagets Tobias Asklöf som dammade in hela 1035, vilket även gav fyra banpoäng i par med Peter Bexinius, 889. Tack vare vinster klättrade Tegner även över det nedre kvalstrecket och bytte plats med just Vimmerby. 

 

Trögstartat Tegner även mot Gamleby

Tegner fortsatte sedan till Gamleby och möte med Team Gamleby BC. Det blev återigen en medioker start för säfflelaget som hamnade i ett klart underläge med 3-7 efter halva matchen. Men även denna gång repade laget nytt mod och började vända även denna match. De sista rutorna blev högdramatiska och när allt var klart visade det sig att lagen fick dela broderligt på poängen. Matchen slutade 10-10 efter att Tegner gjort 4-1 i slutrundan. Nämnas bör dock att laget även hade marginalerna på sin sida i den sista serien med en totalserievinst med endast fem käglor och en bordsvinst med blott fyra käglor.

Kristian Persson var en liten matchvinnare i Tegner genom att slå 235 i den sista serien och totalt 874 som med bred marginal var matchens högsta individuella slagning. Team Gamlebys Jacob Carlsson var näst bäst i matchen med sina 813 så det var en rejält mycket mer poängsnål tillställning än tidigare i Vimmerby.

 

Brio klättrade upp på elitkvalplats

Kring det övre kvalstrecket mot Elitserien vann BK Brio det viktiga hemmamötet mot BK Örnen. Matchens slutade med klara 14-6 till hemmalaget trots en mindre bra start där Örnen tog ledningen med 3-2 efter den första serien. Robert Billnert bäst i Brio med 932 och fyra inspelade bordspoäng i par med Linus Endahl, 875. Tack vare vinsten klättrade Brio även upp på fjärde plats i tabellen vilket är lika med den sista kvaliplatsen till Elitserien. 

BK Örnen hade en tung lördag och fick även inkassera en klar förlust mot serieledande Stureby BK som vann med klara 15-5 på hemmaplan. Matchen var avgjord redan efter tre serier då Stureby hade skaffat sig en ointaglig ledning med 12-3. Tommy Wendel var i topp i hemmalaget med 947 vilket även gav fyra banpoäng i par med Anders Öhman, 864. Det var Sturebys femtonde seger på sexton matcher och ännu har laget inte förlorat denna säsong.

 

Sundbyberg körde över Köping

Ett annat topplag som däremot fick se sig närmast överkörda denna lördag var IKW/BK Köping som mötte ett Sundbyberg på sitt allra bästa spelhumör. "Sumpan" vann på hemmaplan med hela 15-5 mot det gästande topplaget och det efter att ha spelat ihop hela 7112 i totalslagning mot gästernas 6792. Sundbybergs Felix Söderlund var ytterst nära att spränga 1000-vallen men stannade på fina 995. Ihop med Mikael Kanold, 922, vann Felix även alla fyra banpoängen. 

BK Bågen tog en fin bortaseger när laget vann mot Team Mariestad med 12-8. Matchens två bästa spelare individuellt återfanns hos segrarna genom Stefan Biehl med 927 och Sander Kastås-Lindstad, 915. När de båda även spelade ihop och det gav naturligtvis också full pott i inspelade banpoäng. 

BK Nobel blev dock numret för stora för Bågen i Karlskoga. Nobel vann på hemmabanorna med klara 13-7 efter en riktig strajkfest. Nobel slog hela 7149 mot gästernas 6920 i en match där hela nio spelare var över 900. Nobels Daniel Swahn, 943, i par med Christian Liljestrand, 940, vann alla fyra banpoängen. Matchbäst individuellt var dock gästernas Jonas Sjögren med 969.

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

 

Skriv en kommentar