den 15 februari 2020

Mellanallsvenskan: Dubbla segrar för AIK på bortaplan

AIK vann dubbelt på bortaplan och tog fyra mycket viktiga poäng i jakten på en kvalplats till Elitserien.  I kampen kring det nedre strecket tog BK Nobel en blytung bortaseger mot BK Tegner.

AIK har haft svårt att plocka poäng under hösten, men på senare tid har stockholmslaget börjat klättra i tabellen och på lördagen kom två mycket fina bortasegrar mot Team Gamleby BC och Vimmerby BK.
Mötet mot Team Gamleby var en riktig fyrapoängsmatch som även blev en riktig nagelbitare för både spelare och publik. Lagen vann inledningsvis var sin serie med 3-2, men sen var AIK snäppet bättre och kunde vinna båda de avslutande serierna med 3-2 och matchen totalt med knappa 11-9.

Den sista serien kunde ha slutat hur som helst, men när bowlingdammet lagt sig visade det sig att båda lagen vunnit två bord var och avgörande blev då totalen som AIK vann med blott 14 käglor. AIK:s Jaroslav Lorenc var matchbäst med sina 854 vilket också gav fyra bordspoäng i par med Cristopher Nybom, 786. 

 

Svängigt i Vimmerby

Mötet mot Vimmerby BK blev framförallt en rejält svängig historia där AIK vann första serien med 4-1. Hemmalaget utjämnade till 5-5 efter att ha vunnit den andra serien med samma siffror innan AIK på nytt strajkade ihop en 4-1:a i serie tre. Gästerna bröt dock matchmönstret i den avslutande serien då laget lyckades var starkast i två serier i rad. Matchen slutade 12-8 till de gulsvarta som även hade över 300 poäng högre totalslagning i matchen.

Det räckte inte att hemmalaget hade matchens gigant individuellt genom Robin Stefansson som både prickade in en 300-serie och även var klart matchbäst med sina 961. I ett betydligt jämnare AIK toppade Simon Mattsson med 895.

 

Nobel tog dunderviktig seger

I kampen att undvika kval nedåt tog också BK Nobel en mycket viktig bortaseger mot streckkonkurrenten BK Tegner. Och det var en dunderviktig som blytung seger. Det stod 5-5 efter halva matchen och i den tredje prickade lagen in exakt samma totalslagning så det stod 7-7 inför avgörandet. Där vann sedan lagen två bord var men gästande Nobel var snäppet starkare i totalen vilket fällde hela avgörandet och karlskogalaget kunde vinna med 10-9. Nobels Thomas Granqvist var lite tungan på vågen med sina 883 individuellt.

BK Nobel förlorade senare under lördagen mot BK Bågen som för Hagforslaget var en lika viktig seger i sin kamp kring det övre strecket. Hemmalaget Bågen vann med 12-8 efter att ha avgjort i den sista serien som vanns med 4-1. Bågen hade två bordspar med full pott i banpoäng. Matchbäste Joackim Biel, 950, i par med Stefan Biehl, 711, samt Alexander Beck, 941, som spelade ihop med Jonas Dammen, 879.

 

Baltzar vann bottenmötet mot Gävle

I övriga matcher bjöd Mellanallsvenskan på enbart hemmasegrar. Team Baltzar vann det viktiga bottenmötet hemma mot Gävle KK, men det satt mycket hårt inne och segern var inte klar förrän efter kontrollräkning. Slutsiffrorna skrevs till 11-9 efter att hemmalaget Baltzar vunnit totalen i den avgörande serien med en, ynka kägla – 1555 mot 1554.

Serieledande Stureby BK gjorde processen kort med gästande Sundbybergs IK och vann med klara 17-3. Ett Sundbyberg som tidigare under dagen även fick inkassera en förlust mot BK Brio i Nyköpings bowlinghall. Brio vann med 14-6 och klamrade sig med segern kvar på fjärde plats i tabellen ovanför den övre strecket.

 

Örnen hade strajkfest på hemmabanorna

Gävle KK hade dessförinnan åkt på en betydligt klarare förlust mot BK Örnen i Norrköping. Örnen vann med klara 16-4 efter att ha haft lite strajkfest och nästan nått upp till 7000 och varit nästan 700 käglor bättre i totalen. Bäst i hemmalaget strajkade Rasmus Samuelsson med fina 984.

Övriga lag var spellediga denna lördag och nu har samtliga lag i serien spelat 15 matcher var.

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

 

Skriv en kommentar