den 28 september 2019

Mellanallsvenskan: Brio, Ax och Stureby vann dubbelt

BK Brio, Stureby BK och BK Ax blev de enda lagen att ta två segrar av två möjliga när Mellanallsvenskan hade sitt första minisammandrag. Brio vann dubbelt på sina hemmabanor i Nyköping ihop med Stureby BK och BK Ax tog full pott i Gävle.

I Nyköping visade BK Brio styrka på hemmabanorna och inledde med att vinna klart mot Vimmerby med hela 18-2. Matchen var avgjord redan efter tre serier med hemmaledning 13-2. Tre av Briolagets bord tog full pott med Sebastian Eriksson i topp individuellt på fina 970.

Brio besegrade i sin andra match Team Gamleby BC i en betydligt jämnare tillställning. Hemmalaget såg ut att gå emot en klar seger på nytt med ledning 8-2 efter två serier, men i den tredje dammade gästerna in hela 1812, vann serien med 5-0, och skapade spänning inför avslutning. Brio kunde dock förvalta sin ledning med 8-7 och vinna avslutning med klara 4-1 och matchen totalt 12-8.

Brios Jimmy Eriksson var matchbäst individuellt med 972 i ett jämnare hemmalag för det var bortalaget som hade matchens enda obesegrade bord i Jacob Carlsson, 936, och Robin Ilhammar, 880.

Klara segrar för Stureby

I Nyköpings bowlinghall vann också Stureby BK dubbelt. Först med 13-7 mot Vimmerby BK och senare med klara 17-3 mot Team Gamleby BC.

I matchen mot Vimmerby toppade Anders Öhman individuellt med 952 och i mötet mot Gamleby var Jimmy Vogel i topp individuellt med fina 984 vilket också gav fyra bordspoäng i par med Christopher Eklund, 835.

Ax obesegrade i Gävle

I minisammandraget i Gävle hittar vi det tredje laget denna lördag med två vinster av två möjliga. Det var sollentunalaget BK Ax som först vann mot BK Nobel med knappa 12-8. Ax fortsatte sedan med att besegra Team Mariestad med 13-7.

Gävle KK förlorade mot BK Nobel med 7-13, men värdlaget lyckades vinna en match på hemmabanorna när laget senare besegrade Team Mariestad med 11-9 efter att ha avgjort matchen redan efter tre spelade serier med ledning 11-4.

Matteus-Pojkarna stoppade Sundbyberg

I Sundbybergs bowlinghall slog alla varandra. Värdlaget Sundbybergs IK började med att vinna mot AIK, som sen besegrade IKW/Köping BK, som i sin tur besegrade Matteus-Pojkarna.

”Sumpan” hade i sin andra match chansen att ta full pott men ett rejält revanschsuget M-P tvålade dit värdlaget med klara 16-4.

Individuellt att notera från sammandraget i Sundbyberg var IKW/Köpings Viktor Danielssons hela 1077 i förlustmatchen mot AIK.

Alla slog alla även i Motala

Även i Motala tog alla lag var sin seger. Hemmalaget BK Baltzar inledde med att förlora mot BK Bågen med 8-12. Baltzar tog sedan hem två poäng i mötet med BK Tegner med samma siffror - 12-8.

Tegner hade dessemellan vunnit mot BK Örnen med 11-9 – ett BK Örnen som dock inte behövde åka tomhänta hem till Norrköping då laget vann mot BK Bågen med 12-8.

Efter lördagens minisammandrag har Stureby BK intagit täten i Mellanallsvenskan med nio poäng av tio möjliga före BK Ax som är en poäng efter.