den 25 maj 2020

Mattias Olsson vann Lanetalk Rumble

Team Pergamons vänstersnidare Mattias Olsson vann igår slutfinalen av den virtuella tävlingen Lanetalk Rumble och 25 000 kr.
- För mig kändes det viktigast att stå högst upp. Att känna att man vunnit, säger han.

Tolv spelare hade gått via kval, hallfinal, regionsfinal och sverigefinal till grand final i företaget Lanetalks virtuella bowlingtävling Lanetalk Rumble. I finalen, som direktsändes på internet med kommentatorer, var det den regerande europamästaren i lag: Mattias Olsson från Team Pergamon som var bäst med 539.
- Jag tror att när det blir så här kort format så kan det gå lite hur som helst. Det är så mycket mer slumpen och små tillfälligheter som avgör. Det var min dag, alla mina bitar föll på plats, det var rätt bollval, jag hade bränt upp banan precis som jag ville och hade lite flyt när jag behövde det. Sammantaget alla de här bitarna gjorde att jag kunde vinna, säger han.

Med fritt val av oljeprofiler var det många i tävlingen som tränade in sig på något lätt underlag och slog höga siffror på det, men den 27-årige vinnaren, har bytt profil under tävlingens gång.
- Jag har bytt ett par gånger, jag är en av få kanske som har bytt. Jag kan ju inte svara för hur det har varit i de andra hallarna, men hos oss i Team Pergamon har de flesta haft samma. Jag har gjort mina högsta slagningar på Allsvenskan 41 och Abbey Road, säger Mattias Olsson som spelade finalen på Abbey Road:
- Jag hade väl funderingar på att ha Allsvenskan 41 för jag hade gjort jättehögt på den med. Men Martin Larsen och Kim Bolleby ville ha Abbey Road så då kände jag att vi kör alla på samma, säger han.

Team Pergamon hade alltså tre spelare med bland de tolv som spelade Grand Final. Någonting som Mattias Olsson ser som en fördel.
- Vi kunde ju snacka lite sinsemellan och sådär under tävlingens gång, säger han och berättar om upplevelsen att spela en virtuell final:
- Det var väldigt annorlunda. Väldigt tomt, det blev väldigt tomt med bara en kamera och banan. Men det kändes när man stod där uppe och skulle slå, då var det som nästan vilken tävling som helst. Det var ju anspänning, säger han.

Mattias Olsson vann den virtuella tävlingen med 539 i finalen, 24 poäng före den 29-åriga överraskningen Bobby Hellman från Kabare BS och 36 poäng före BK Kaskads Filip Wilhelmsson.
- Det är roligt att vinna, med det här var speciellt. Dels var det första gången som vi gör någonting sådant här. Sedan var det också för att det var extremt många som var med och deltog. Det blev mer prestige än vad man kanske tänkte från början, säger Mattias Olsson och fortsätter:
- Man kan säga att det är alltid viktigt att vinna lite pengar, men för mig kändes det viktigare att stå högst upp. Att känna att man vunnit, säger han.

Även tävlingen i sig tror Mattias Olsson är viktig för honom själv, och för bowlingsverige i stort i och med Corona-viruset som gör att ingen vet när tävlingsbowlingen kommer igång igen.
- Det är otroligt viktigt att vi får en sådan här tävling. Det är inte lätt att bara träna när man inte vet när man kommer igång igen. Jag har pratat med flera som har spelat tävlingen, från hela Sverige, och de har sagt samma sak. Det är sådant här som gjort att man har orkat ner och fortsätta träna, det har varit jäkligt positiv grej, säger han och tror att vi får se fler virtuella tävlingar framöver:
- Det tror jag garanterat. Vi i Team Sweden har redan diskuterat ett träningsupplägg med sådant här. Så vi får lite speltid trots rådande omständigheter.

Topp 5:
1. Mattias Olsson, Team Pergamon
2. Bobby Hellman, BS Kabaré
3. Filip Wilhelmsson, BK Kaskas
4. Martin Larsen, Team Pergamon
5. Daniel Rönnbäck, Bodens BS