den 10 november 2019

Martin Fredriksson vann i Seniortouren

Tredje deltävlingen av svenska seniortouren gick i helgen i Strike & Co Göteborg. Martin Fredriksson från Uddevallalaget Team Obelix tog hem titeln.
- Det var lite oväntat, säger Martin Fredriksson.

I år har man i seniortouren "herre på täppan" där man ger ut 300 kr för varje start som någon leder totalt. Redan i kvalets tredje start tog Jokers Christer Pettersson hand om ledningen genom att slå 1422 inkl hcp. Det var ganska tuffa förhållande i Strike & Co och Christer kunde hålla ledningen kvalet ut, det blev alltså elva starter som han hade ledningen.

På finaldagen startade man med finalsteg 1. Där var det Örjan Alven från IFK Norköping BK som var allra bäst med 1191 på de fem serierna. Det andra finalsteget vanns av norrmannen Öyvind Harang som slog 1156. Öyvind spelar för den svenska klubben Edsbowlarna. Som vinnare av de fyra finalkarusellerna var det Jan Larsen, Team Clan, Benny Lagerström Sigma, Öyvind Harang och Martin Fredriksson som fick spela den slutliga finalserien.

Det blev till slut en ganska jämn finalserie. Martin Fredriksson tog tidigt ett litet grepp och kunde inkassera vinsten när han spärrade i sista rutan. Martin fick ihop 222 inkl hcp och det var fyra käglor före Benny Lagerström. Trea blev Öyvind Harang och fjärde platsen gick till Jan Larsen. Det var inte riktigt säkert att Martin skulle spela tävlingen i Göteborg.
- Min bror dog nyligen, men jag bestämde mig för att spela då jag är ganska säker på att Peter skulle vilja det, säger Martin som spelar i seniortouren för första året. I Skövde blev det en delad femte plats.
- Spelet har fungerat bra i helgen och jag har kunnat spela med samma klot och nästan på samma ställe hela tävlingen, säger en nöjd vinnare.

Nästa deltävling i seniortouren spelas i Nyköping den 1-15 december.

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

Skriv en kommentar