den 28 april 2020

Ludvika vann Svenska Ligan

Finalen i Svenska Ligan 2020 Onlinebowling avgjordes i helgen, när resultaten uppdaterades på Facebook stod det klart att Ludvika BK vann före Bodens BS.
- Då blev det väldigt jubel, säger Fredrik ”Keken” Andersson i Ludvika BK.

Svenska Ligan, som startades i Nässjö av Peter Hellström och Mats Andersson, lockade 104 lag att delta, på valfria oljeprofiler, från sina egna hemmahallar. Efter fyra omgångar, och tusentals spelade och inrapporterade serier, i bowlinghallar som i dessa tider behöver betalande kunder, gick fyra lag till final. Ludvika BK, BK Full House, BK Örnen och kvalvinnarna Bodens BS spelade final i helgen på var sin hall, men följde varandra på scoring online.
- Efter första serien drog Boden iväg när de slog 1930 någonting. Vi spelade ganska bra och slog 1800, ändå var man 130 efter. Det kändes lite jobbigt, säger Fredrik ”Keken” Andersson i Ludvika BK som skadad följde sitt lag från läktaren i finalen.

Dalmasarna, som låg sist i Världens bästa liga när seriespelet avbröts, började sedan att ta igen på norrbottningarna.
- Inför sista, har jag för mig, att det skiljde tjugo pinnar. När vi var klara väntade alla i hela hallen, så stod vi och uppdaterade facebook hela tiden. Så kom det upp att Boden hade 7112 och vi hade 7131. Då blev det väldigt jubel. Det var roligt, säger Fredrik Andersson.

Det som, för Ludvika BK, började som en kul grej där de skulle hålla igång och spela några serier bowling tillsammans slutade med en seger och 8000 kronor. Pengar som klubben lägger på ett träningsläger på hemmaplan så hallen får ta del av dem.
- Jag vet inte hur man ska säga, det var ju mest på ploj från början. Det blir ju inte riktigt tävling, det är lite som träning fast man får skärpa sig. Vi har ju satt på oss klubbtröjorna och sådär. Men sen när det blev finalspel, då började det handla om pengar, säger ”Keken”.

Segrarna var med i toppen av tävlingen hela tiden. De hittade högra siffror direkt på oljeprofilen Stone Street som inte krävde några större taktiska manövrar.
- Det behövs inte med den. Vi vet att Stone Street är lätt så vi körde den på en träning och sen körde vi på den alla fyra omgångarna. Den bryts inte ner på något sätt, det är inte förens på slutet av fyra serier som det börjar hända någonting. Jag tycker att den är väldigt lik hela tiden, säger Fredrik Andersson som spelade de tre första omgångarna för Ludvika.
- Oljan är ju väldigt mycket i mitten och nästan ingenting på kanten. De med mycket varv kan spela långt in och vi andra kan bara lägga ut den på kanten så kommer den hem. Skönt att få lite självförtroende nu när säsongen är över. Hade man fått leka lite med det här kan man ju slå ännu högre, säger han.

Med den här segern i ryggen ser Fredrik Andersson och Ludvika BK fram emot en ny säsong i det nationella seriespelets finrum: Elitserien, som just nu ser ut att starta i höst.
- Nu går vi stärkta in i serien. Det känns som att vi har fått en friplats, säger han och berättar:
- Vi har kontakt med en mental coach nu som vi ska träffa. Det tror jag kommer vara viktigt. Jag tror att det är fyra, fem, matcher som vi har förlorat med 11 – 9. Där handlar det många gånger om ruta åtta, nio, tio. Då spänner man sig och det går inte att knyta ihop säcken. Ett par segrar i de matcherna så har vi en kvalplats, säger han.

 

https://svenskaligan2020.meriq.se/dynamic/start.asp