den 26 oktober 2019

Ludvika tog sin första seger

Nykomlingarna Ludvika BK tog sin första seger i Elitserien när de slog, självaste SM-finalisterna Team Clan på hemmaplan idag.
- Jag vet inte hur man skall beskriva det med ord, säger Fredrik Andersson.

Redan i första omgången höll nykomlingarna Ludvika BK från Dalarna på att ställa till med en ordentlig skräll när man lyckades få 9 – 11 mot regerande svenska mästarna Team Pergamon på hemmaplan. Idag började de med 4 – 1 i första serien mot Team Clan från Nässjö.
- i första serien vann vi de jämna borden, och med två poäng i totalen. Sen fortsatte det i andra serien. Känns som vi har varit för orutinerade i de andra matcherna, inte kunnat stänga igen när det behövts, säger Fredrik Andersson i Ludvika BK som ledde med 8-2 efter två serier.

Även i tredje serien kämpade hemmalaget hårt, trots en stark inledning av gästerna från Småland, och slet sig till ytterligare 3 banpoäng vilket avgjorde matchen. Segern var ett faktum med 11-4 efter tre serier. När den sista serien var avklarad hade Ludvika BK slagit Team Clan med 13 -7.
- Ja du, jag vet inte hur man ska beskriva det med ord. Helt underbart. Vi pratade före matcher om att vi var så nära mot Pergamon, då hade vi inga förhoppningar. Så vi sa att det är lika nu, vi går ut och spelar vårt spel bara. Det funkade, säger Fredrik Andersson.

När Ludvika gick upp till Elitserien sa de att de var ett lag som aldrig gav upp. Nu visade de mot SM-finalisterna att det kan flytta berg. Det har de med sig under resten av säsongen.
- Vi är starka även mot duktiga lag. Jag tror att det kan avgöra många jämna matcher framöver. Att man absolut inte ger upp utan bara krigar hela serierna och matchen ut, säger Fredrik Andersson.

Ett lag som idag tog sin femte seger för säsongen var BKF Falkenberg som efter 17 timmars tågresa upp till Boden lyckades ta en tuff bortaseger med 14 – 6 uppe i Norrbotten.
- Vi tog det mest lugnt på tåget med film, spel med mera. Gameplanen var redan satt i veckan så det var mest bara att ladda och ta det lugnt. Sen höll vi oss bra till planen och det känns som vi har ett bra go och flyt i laget, säger Dennis Johansson hos Falkarna.

Efter fem segrar och bara en förlust på de inledande 6 matcherna i Världens bästa liga ligger Falkenberg tvåa efter Team Pergamon, som är det enda laget som besegrat hallänningarna den här säsongen.
- Det går ju inte direkt att klaga på det, samtidigt får vi vara ödmjuka inför uppgiften och göra jobbet, säger Dennis Johansson.

Nykomlingarna BK Joker från Göteborg hade en jobbig skåneresa idag. De började med att förlora i Helsingborg mot IS Göta med 13 – 7 för att sedan åka till Malmö och förlora mot Kulladals BS med 16 – 4.

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se