den 26 januari 2020

Ludvika tog sin andra elitserie seger

Ludvika BK är nykomlingar i årets elitserie på herrsidan. Dalalaget har haft det tungt men på söndagen tog man sin andra elitserie seger när man besegrade Kulladal och lämnar därmed jumboplatsen i serien.

Ludvika tog emot Kulladal och malmölaget var starkast från start. Kulladal tog de två första seriena med 3-2 och hade ledningen med 6-4. Då fick Ludvika BK igång spelet och via två gånger 4-1 kunde man ta hem sin andra seger i årets serie när man vann med 12-8. Segern gör också att laget lämnar jumbopositionen i serien. Matchen hade ett flertal fina individuella slagningar. I Ludvika, Magnus Lindkvist 991 och Andreas Karlsson 932. I Kulladal hade Niklas Rothman 981 och Robert Kaneby 945.

I matchen i Partille mellan Team Pergamon och Göta saknades det i båda lagen spelare som nu spelar bland proffsen i USA. Helsingborgarna i Göta började allra bäst och tog den första serien med 3-2. I andra serien kvitterade Pergamon till 5-5. Pergamon har ett mycket starkt lag trots att man saknar flera toppspelare. Pergamon gick ifrån till en seger med 13-7. I Pergamon dominerade vänsterspelarna Mattias Olsson och Adam Andersson, Mattis slog 980 och Adam 969. Bäst i Göta Anton Andersson 885.

På söndagen spelade Glam sina två första matcher i Hallsberg efter flytten från Strike & Co i Örebro. Först var det möte med Team Clan som visade sig var allt för starka den här dagen. Team Clan vann med ganska klara 14-6. I Clan hade William Berggren 920 och i Glam toppade Patrik Wetterberg  med 885. I den andra matchen mötte Glam, Kulladal. Här startade Glam mycket starkt och vann första serien med 4-1. Men 5-0, 4-1 och åter 4-1 gjorde att Kulladal kunde vända på matchen och vann med 14-6. Glams förluster gör att laget nu ramlat ned till jumboplats i serien. Stark individuell prestation i matchen gjorde Martin Paulsson i Kulladal som slog hela 1009

Skriv en kommentar