den 27 mars 2022

Ludvika BK säkrade nytt elitseriekontrakt

Det blev dubbla bortaförluster för Bodens BS mot BK Jösse och Ludvika BK i sin jakt på poäng för att undvika kvalplats i Elitserien. För Ludvika BK innebar segern ett säkrat nytt kontrakt i den högsta ligan. – Det känns oerhört skönt, säger en glad Olle Andersson i Ludvika BK.

För tre av Bodens BS spelare, Emil Holmberg, Per Sundqvist och Ludwig Ingerskog har det varit fyra intensiva bowlingdagar i rad. Direkt efter finalspelet i 3-manna SM i Piteå var det dags för två, på grund av pandemin, framflyttade bortamatcher mot BK Jösse och Ludvika BK. Ett Bodens BS i stort poängnöd för att slippa att kvala för att klara sig kvar.

– Det blev väldigt mycket spel i veckan, lite väl slitigt, och det är synd att vi faller på målsnöret både på SM och i helgen så humöret är inte det bästa just nu, förklarar Bodens Ludwig Ingerskog direkt efter det jämna söndagsmötet med Ludvika BK.

BK Jösse – Bodens BS 14-6

Topplaget BK Jösse kunde utan större problem grusa Bodens planer på poäng i Arvika bowlinghall. Men trots en ganska klar vinst i totalslagning i den första serien, 1612-1507, var gästande Boden bara snäppet bakom då den första serien slutade 3-2 till hemmalaget. I den andra serien fick Jösse bättre utdelning och kunde gå ifrån till 7-3 och hemmalaget avgjorde sedan matchen i den tredje serien efter att de skaffat sig en ointaglig ledning med 11-4.

– Vi var ändå hyfsat med till en början, men det räckte inte. Det var inte något rolig match att spela, säkert inte för något av lagen, då det var många banfel med lång väntan, säger Ludwig Ingerskog.  

För Jösse var segern ett måste för att ännu ha en teoretisk chans att nå SM-slutspelet. Hemmalagets banpar K-J Eliasson, 806, och Björn Lindqvist, 791, vann alla fyra banpoäng. Individuellt bäst var Markus Jansson, 861.

I Boden var ingen spelare över 800 med Emil Holmberg i topp på 792.

Ludvika BK – Bodens BS 10 – 8

Det blev betydligt jämnare på söndagen i Ludvika bowlinghall. Ludvika hade chansen att säkra nytt kontrakt och  Bodens BS var i fortsatt desperat behov av poäng i bottenstriden, på placeringen direkt efter Ludvika.  

Båda lagen satte gasen i botten i den första serien. Hemmalaget var strået vassare med 1882 mot gästernas 1807 vilket gav en hemmaledning med 3-2. I den andra serien höll Ludvika spelet uppe bäst och vann den med 3-1 efter att ett bord slutat oavgjort. I den tredje serien var det Boden som lyckades bäst och via seger med 4-1 i serien var det helt jämnt 7-7 inför avslutningen som blev mycket dramatisk. Vad sägs om ännu ett oavgjort bord samt bonuspoängen till hemmalaget med endast 17 käglor.

– Det var verkligen jämt, men vi föll tyvärr mycket på egna misstag. Det var lite för många spärrmissar och vissa felbedömningar som kostade oss för mycket mot slutet. Inte så peppigt nu. Nu återstår bara viktiga matcher så det bara att bita ihop och komma igen, säger en besviken Ludwig Ingerskog i Boden.

Om det var deppigt hos gästerna var det betydligt gladare tongångar i Ludvika BK, ”nykomlingen” som nu på sitt tredje försök äntligen fick möjlighet att spela sig kvar i den högsta ligan på egen hand. Efter att de två tidigare säsongerna avbrutits på grund av pandemin.  

– Det var mycket tufft idag och det kunde ha gått hur som helst. Men vi är riktigt glada över poängen och ett säkrat nytt kontrakt redan nu så det känns mycket skönt, förklarar en glad Olle Andersson i Ludvika BK.

Ludvika hade hela fyra spelare över 900 med Andreas Grönstrand och Daniel Johansson i topp på 962 respektive 959. Boden hade ingen spelare över 900, men betydligt högre lägsta nivå. Bäst individuellt i Boden var nu Per Sundqvist på 894. 

 

Skriv en kommentar