den 8 september 2019

Lucky Larsen: kvalgränsen blev 1360

Sju svenskar klarade kvalgränsen på världstourtävlingens Storm Lucky Larsen Masters. När finalspelet inleddes på söndagen var tolv svenskar med.

1360 bowlingpoäng blev kvalgränsen, för att vara med bland de 40 som gick vidare till final utan, så kallade, Gateways, i världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters som avgörs idag i Helsingborg. Tretton av de som gick vidare slog dessutom sina högsta resultat under kvalets sista dag, bland annat kvalvinnaren Carsten W. Hansen från Danmark som slog till med 1520 under lördagen.

Endast sju svenskar tog sig vidare till söndagens spel bland de fyrtio, med ytterligare fem som tog sig vidare på annat sätt. Bästa svensk i kvalet blev Daniel Fransson, Team Pergamon, som i näst sista starten slog 1449. Noterbart är också att en dam tog sig vidare, den dubble silvermedaljören på VM nu senast, Joline Persson Planefors som slog 1412 och slutade på 16 plats och slapp finalsteg 1 på söndagsmorgonen.

I det första finalsteget försvann ytterligare 6 svenskar ur tävlingen när den försvarande mästaren imponerade. Amerikanen Kyle Troup slog 992 på fyra serier och var med det 56 poäng bättre än alla andra.

Just nu pågår det andra finalstegets fyra serier där en annan amerikan imponerar storligen. Nick Pate började passet med 279, för att följa upp med 279 och sedan 269: 882 efter tre serier och en överlägsen ledning. De poängen kommer han sedan att få ta med sig till finalsteg tre där 18 spelare gör upp om de fyra platserna i stegfinalen som beräknas börja klockan 18:00 ikväll.

Följ hela tävlingen på www.luckylarsenmasters.se

Skriv en kommentar