den 6 september 2019

Lucky Larsen: Få svenskar på finalplats

Det är mycket influgna stjärnor i toppen på Storm Lucky Larsen Masters vars kval avslutas imorgon. Bara sju svenskar är bland de 40 bästa så här långt.
- De svenska spelarna är nog vana att spela lite rakare, säger AJ Chapman.

Med bara fem kvalpass kvar på den tredje upplagan av världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters, som avgörs i Helsingborg, är det endast sju svenskar bland de 40 bästa som tar sig vidare till finalen. De internationella stjärnorna som har rest till Helsingborg har visat sin klass.
- Vi amerikanska spelare är vana att glida vid vänsterrännan, det är inne att skruva hos oss. De flesta PBA-spelare skruvar mycket och det verkar fungera här. De svenska spelarna är nog vana att spela lite rakare, säger AJ Chapman som vann lunchstarten under fredagen.

Mot slutet av passet, där 25-åringen samlade ihop 1420 kägelpoäng på sina 6 kvalserier och ligger för tillfället på åttonde plats i kvalet. Han säger att nycklarna till framgång den här veckan är att fortsätta det han är bra på.
- Jag behöver hålla huvudet kallt och bowla bra. Jag gillar att skruva och jag behöver fortsätta göra det jag är bra på, säger han.

I samma spelpass gick Team Pergamons europamästare Mattias Olsson upp som näst bästa svensk i tävlingen på en tionde plats med 1409, trots 180 i första serien.
-  Det var skönt att visa upp sig. Jag visste var i banan jag skulle spela och så där, men jag har haft svårt att utföra det. Det har varit frustrerande, säger han.

Vänsterspelaren har tittat en del på tävlingens ledare just nu, amerikanen Anthony Pepe, och hur han löste banorna när han slog 1492 redan i tävlingens andra pass.
- På min sida, vänstersidan, har de som gjorde det bra spelat runt ribba tio vid pilarna och hållit den relativt tight. Man ska inte ha för mycket fart, titta på Pepe, han spelar relativt mjukt, säger han.

36-åringen säger att det är en helt annan grej att spela tillsammans med proffsen och att det är en av anledningarna till att det är så många internationella spelare i toppen.
- De ser banan, läser av den snabbare och gör snabbare förflyttningar. Det är en tuff profil och det gäller att ta rätt beslut tidigt, säger Mattias Olsson.

Under morgondagen avslutas kvalet med fyra kvalpass, från åtta på morgonen till närmare midnatt. Då kommer många svenskar, och internationella spelare, att försöka ta de sista chanserna till att gå vidare i Sveriges enda världstourtävling. Gissningarna i hallen är att det kommer krävas någonstans kring 1360 för att ta sig vidare.

Finalerna börjar redan klockan 07:30 på söndagen och stegfinalen är planerad att avgöras klockan 18:00. Då återstår att se om det är någon internationell spelare, som regerande mästaren Kyle Troup, eller en av svenskarna som tar hem segerchecken på 150 000 kr och trofén från Kosta Boda.

 Följ tävlingen på dess hemsida: https://solidsport.com/luckylarsen 

Skriv en kommentar