den 29 oktober 2020

UPPDAT: Uppskjutna matcher i omg 8 och nya lokala restriktioner

UPPDATERAD: Lista med uppskjutna matcher på grund av att Region Skåne i tisdags införde strängare restriktioner för att minska smittspridningen i Skåne län. Idag torsdag kom besked om att nya, lokala restriktioner införs även i Stockholm, Västra Götaland och Östergötlands län samt om en förlängning av restriktionerna i Uppsala län.

UPPDATERAD TEXT TORSDAG 29/10

Idag torsdag 29 oktober kom på eftermiddagen nya besked att fler län inför striktare restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19. Det gäller Stockholms, Västra Götalands samt Östergötlands lan. Restriktionerna för Uppsala län förlängdes även till och med den 17 november. SvBF återkommer med mer information om hur dessa nya lokala restriktioner kommer att påverka svensk bowling. 

Region Skåne tog i tisdags beslutet att följa och införa Folkhälsomyndighetens hårdare lokala restriktioner för att minska den kraftigt ökade smittspridningen. I går onsdag tog därför Svenska bowlingförbundet beslutet att skjuta upp matcher i den Nationella seriens kommande omgång 8 med lag från Skåne. Ett beslut som gäller Skånelagens såväl hemmamatcher som bortamatcher samt med ett tillägg med en rekommendation att även avtalsspelare med bostadsort i Skåne län inte deltar i seriespelet. 

Totalt skjuts ett 60-tal matcher upp i omgång 8 den 14-15 november, och dessa matcher har flyttats fram till omgång 11 den 5-6 december. Så långt det har varit möjligt har matcherna fått samma tid och dag som de hade i omgång 8, men avvikelser kan förekomma.

BITS är uppdaterad med de nya tiderna, förutom matcherna i Baltiska Hallen samt någon enstaka match, bland annat elitseriemötet mellan Bodens BS och Kulladal, där föreningarna redan har meddelat att man tittar på ett alternativt datum. Skulle de nya tiderna inte fungera, ta då kontakt med det andra laget och kom överens om ny tid/datum. När ni sedan har enats om ny tid, meddelas det till sk@swebowl.se. Matcherna i Baltiska Hallen kommer få nya starttider de närmsta dagarna.

 

LÄNK TILL LISTA: Alla uppskjutna matcher Omg. 8

 

Skriv en kommentar