den 7 juni 2019

Landslaget förbereder sig inför EM

Det svenska landslaget har laddat upp inför Europamästerskapen i München nästa vecka med, bland annat, träff hemma hos förbundskapten Patrick Backe.
- Jag bjöd hem dem till mig för en grillkväll, säger Patrick Backe själv.

Med mindre än en vecka kvar till herrarnas Europamästerskap i München är föreberedelserna för landslaget i stort sett klara. Förbundskaptenen Patrick Backe håller på med de sista praktiska detaljerna inför avfärden till helgen.
- Jag tycker att det har sett bra ut. Vi hade en helg i Helsingborg där vi samlades där det var mer fokus på gemenskap och att lära känna varandra. Jag bjöd faktiskt hem dem till mig för en grillkväll, berättar Patrick Backe.

Med på grillkvällen, och hela helgen, var den mentala rådgivaren Terje Lien som ska hjälpa gruppen att jobba tillsammans som ett lag på banorna i Dream Bowl Palace i München den 10 – 21 juni.
- Han har varit ett stort lyft. Även om vissa spelar tillsammans i ligan så gäller det att komma ihop och prestera som ett lag när man representerar landet. Även om grabbarna är känner varandra och är sociala så ska de bygga någonting tillsammans, säger Patrick Backe.

Det svenska landslaget förberedda sig också genom att spela på samma profil i olika hallar, för att se hur annorlunda underlaget betedde. Då passade förbundskaptenen också att mäta spelarnas prestationer i Ängelholm. Den nordväst-skånska hallen har Specto som, mycket exakt kan mäta slag.
- De hade väldigt bra koll på sina linjer, det var väldigt intressant att se, säger Patrick Backe.

Oljeprofilen på herrars EM kommer att vara 40 fot, plus / minus 1 fot. Först inför den officiella träningen, på tisdag, kommer profilen att offentliggöras. Men svenskarna kommer förberedda på det mesta.
- Vi har haft fokus på vad de ska ha med sig för klot. Det viktigaste är de inte saknar klot i något fack utan har en så bred väska som möjligt. Det är lätt att ta med sig sina favoritklot och kanske inte fylla alla fack, säger Patrick Backe.

Hela den svenska truppen kommer att bli precis bredvid bowlinghallen men siktar på att inte lägga all tid i Dream Bowl Palace, utan hittar lite tid att ladda batterierna också.
- Vi har tittat på att vi ska göra någonting utanför bowlingen, hallen är fantastisk, men området runt omkring är kanske inte det, säger Patrick Backe och pratar om vad spelarna behöver göra:
- Det är nog väldigt individuellt, när man är på ett mästerskap är det viktigt att alla spelare kommer ifrån ibland. Att de ser någon film, tar ett extrapass på gymmet eller någonting. Så man får rensa hjärnan. Man kommer att gå igenom alla slag, hjärnan kommer att få jobba på fullt tryck hela tiden, det är lätt att man ”grottar” ner sig, säger Patrick Backe.

Halva det svenska landslaget har varit med på både EM och VM tidigare, Martin Larsen, Pontus Andersson och Mattias Wetterberg, och vet hur det fungerar på ett seniormästerskap, men tre av de svenska spelarna, Mattias Olsson, Adam Andersson och William Svensson, är debutanter. Men det bekymrar inte förbundskaptenen nämnvärt.
- Tittar man på Mattias Olsson så har han spelat över hela jordklotet, William Svensson har spelat massor av mästerskap tidigare och vet vad som krävs. Adam Andersson är den som kanske har förberett sig bäst, han har förberett sig oerhört noggrant, säger Patrick Backe.

På söndag åker det svenska landslaget ner till Tyskland och München för att spela om medaljerna på historiens 25e europamästerskap i bowling för herrar, och enligt den tidigare världsmästaren Patrick Backe ska vi ha goda förhoppningar på de blågula.
- Jag tycker vi ska ha höga förväntningar och vi ska ta vår beskärda del av medaljerna. Sedan är det lättare sagt än gjort, men det känns som laget är väl förberett, det är proffsiga och förberedda grabbar. Det är en prövning, det är 10 dagar du ska hålla fokus, säger han.

Den svenska truppen:
Adam Andersson, Team Pergamon
Pontus Andersson, Team Clan
Martin Larsen, Team Pergamon
Mattias Olsson, Team Pergamon
William Svensson, BK Kaskad
Mattias Wetterberg, Team Pergamon

Ledare:
Patrick Backe, Förbundskapten
Michael Ahlqvist, assisterande förbundskapten

Följ mästerskapet via dess hemsida: https://bowling-emc2019.eu/

Skriv en kommentar