den 9 april 2022

Klara segrar i Sydallsvenskan

När det gäller gruppsegrar och kvalplatser till Elitserien var Sydallsvenskan klar redan förra helgen så den här lördagen fanns det inte mycket annat att spela om än inbördes ordningen bland lagen som spelat klart och får fortsätta i Allsvenskan.

Grupp A

I A-gruppen var det redan klart att BK Full House vinner gruppen och får med sig Höganäs BC till elitseriekvalet.
Full House avslutade på hemmaplan med en storseger över Kulladals BS farmarlag. Redan efter tre serier var matchen avgjord med 13-2 och det blev full pott även i sista serien. Seger med 18-2 (6573-5828) och Full House plockade flest poäng i hela Sydallsvenskan när de landar på 36 poäng! Matchbäst blev Kim Andersson på 932 poäng följt av lagkompisen Raymond Teece på 910 poäng. Högsta slagningen hos Kulladal hade Robert Kaneby på 808 poäng.
- Idag är det inte mycket att säga om vår match tyvärr, ganska avslagen match rak igenom men en skön seger sammanfattar Kim Andersson lördagen och fortsätter
- Laddningen inför kvalet börjar redan till veckan som kommer vi skall göra oss så förberedda som möjligt och göra allt vi kan för att ta oss tillbaka till finrummet

IK Sterling fick avsluta på hemmaplan mot Bulltofta BK men lyckades inte få med sig några poäng utan det blev gästande Bulltofta som kopplade greppet om matchen och avgjorde efter tre serier. Matchen slutade 4-16 (5937-6416) där Bulltoftas Mikael Gottfries blev matchbäst på 912 poäng följt av lagkompisen Mattias Sjölin på 905 poäng. Hos hemmalaget Sterling var det Lars Olausson som stod för högsta slagningen med 822 poäng.

BK Kåess som haft en tuff säsong i Sydallsvenskan fick avsluta på hemmaplan mot Marbodals BS. Det blev Marbodal som öppnade starkast och tog ledningen med 3-7 efter två serier. Tredje serien lyckades hemmalaget Kåess hålla liv i matchen när de vann två bord (och bara 3 poäng från ytterligare ett) samt fick med sig totalen till 6-9 inför sista serien. Marbodal som spelade jämnt kunde dock avgöra i fjärde mot hemmalaget som tappade. Matchen slutade 7-13 (6331-6595)där det var hemmalaget Kåess Anders Klasson som blev matchbäst på 903 poäng. Högsta slagningen hos Marbodal stod Tobias Kling för med 876 poäng.

Grupp B

Även i B-gruppen var det klart med gruppsegrarna och det blev gruppens två farmarlag Team Clan BK F1 som vann gruppen följt av Team Pergamon BC F.
Gruppvinnarna Clan avslutade hemma i Nässjö mot Olofströms BS som inte hade mycket till chans att hänga med. Matchen slutade 17-3 (6699-5983) men det var Olofström som åkt med 8 spelare till matchen som stod för högsta resultatet då Lukas Andersson blev matchbäst på 929 poäng. Högsta slagningen hos Clan hade Jonathan Hallberg på 917 poäng. Precis på 900 landade även Anders Andersson från Olofström.

Olofström var även det enda lag som hade två matcher denna lördag och fick resa vidare mot Värnamo där Forsheda BK väntade. Det blev en grymt jämn inledning där första bordet spelade oavgjort och totalen skiljde endast 9 käglor. Även andra var jämnt men med fördel 6-3 till hemmalaget Forsheda som lade in en högre växel i tredje och fjärde serien med toppnoteringen 1954 poäng! Hemmaseger till Forsheda med 14-5 (7077-6520) som klättrade upp och slutade på en tredjeplats i gruppen. Matchbäst blev Olofström även i denna match när Dennis Vrabac slog 976 poäng, klubbkamraten Hani Alani fick ihop 910 poäng. Högsta slagningen hos Forsheda hade Kent Karlsson med 967 poäng följt av klubbkamraten Jimmy Andersson på 924 poäng.

BK Femtionian avslutade på hemmaplan i Hässleholm mot Lunds Mamba BK. Här var det hemmalaget som tog ett stabilt grepp om matchen och vann samtliga fyra serier. Matchen slutade 14-6 (6537-6090) och BK Femtionian slutar på en fjärde plats med samma poäng som Forsheda och bara en poäng efter i diffen. Matchbäst blev hemmalagets Christopher Narberg på 981 poäng. Högsta slagningen hos Lunds BK Mamba hade Marcus Ljungdahl på 900 poäng.

Imorgon, söndag, spelas för B-gruppen lite avgörande matcher då Cahoot har två bortamatcher och vinner de bägge kan de knipa platsen att få kvala sig kvar i allsvenskan. Då måste de först besegra Virveln som har den platsen just nu och sedan på eftermiddagen även slå Team Pergamons farmarlag på deras hemmaplan.  

Vi tog full pott i banpoäng!
Johan Sörensen/Kim Andersson, BK Full House
Johan Klyft/John Mattsson, BK Full House
Mattias Sjölin/Stefan Borglin, Bulltofta BK
Marcus Fogelberg/Mats Wahlström, Marbodals BS
Jonathan Hallberg/Alexander Tigerstrand, Team Clan BK F1
Christoffer Gustavsson/Jimmy Andersson, Forsheda BK
Christopher Narberg/Cajsa Wegner, BK Femtionian

Text: Karin Wiklund (karin.wiklund@swebowl.se)
Foto: John Mattsson