den 7 juni 2019

Katrin och Andreas vinnare i 31-40

Det var två rutinerade spelare som vann A-klasserna i 31-40. Andreas Gustavsson Jösse vann herrklassen och Katrin Fahlström toppade i damklassen. I klass B blev det två ganska klara vinnare. Robert Fredblad Amiki och Lina Sundh Nynäshamn.

Andreas Gustavsson Jösse var tidigt med i toppstriden och hade ett tag ett bra försprång. Men när han i sjunde serien mötte Daniel Johansson Ludvika så hårdnade det verkligen till. Daniel Johansson närmade sig och det skiljde bara 15 poäng när de båda möttes igen i utjämningsserien.


Andreas spelade stabilt
 i slutserien och kunde vinna med 25 poäng före Daniel Johansson. Bronset gick till Marcus Karlsson Kaskad. Andreas spelar numera i Jösse och kommer att vara kvar där trots att hans moderklubb Glam åter tagit sig upp i elitserien.
- Det är ett tufft underlag som vi spelar på och att det gäller att hålla sig kall. Jag hade ingen spärr idag, säger Andreas som nu skall hålla tummarna för sambon Janina Lindberg.

I herrarnas B-klass 31-40 så var det bara spelare från Stockholm i topppen. Robert Fredblad Amiki startade bra med stabila slagningar och efter fem serier var försprånget över 100 poäng till de jagande spelarna. Robert höll undan och vann med 95 poäng före Tobias Olsson Nova som gjorde en bra spurt. Brons till Richard  Attebring Stureby. Många spelare hade det tufft både i kval och nu i final.
- Jag hade nu i finalen 150 poäng mer ren slagning än i kvalet säger Robert.


Även på damsidan
 skulle det visa sig att en rutinerad spelare till slut kunde stå som segrarinna. Hammarbys Katrin Fahlström var en bit efter ett tag men kom tillbaka starkt.
- Jag var långt ifrån toppen efter tre serier, säger Katrin Fahlström.

Men nu kom rutinen fram och Katrin ledde med drygt 60 poäng inför utjämning. Där kunde hon hålla undan till guld, men det skulle bli i riktig kamp om de övriga medaljerna Annika Grönvall Mistral tog silver en poäng före Mariana Kiiskinen Parant.
- Det var skont att det kunde bli guld nu, jag har både silver och brons sedan tidigare, säger Katrin Fahlström.

I damernas B-klass vann Lina Sundh Nynäshamn kval och nu i finalen tog hon snabbt en klar ledning. Lina höll sedan klart undan och vann med nästan 150 käglor före Annika Ström BK Oden Falköping. Annika var sedan sju poäng före Karin Roth Götene BK som tog brons

Skriv en kommentar