den 21 september 2020

Kaskad och Falkenberg vann borta

Det blev bortasegrar i de två sena lördagsmatcherna i herrarnas Elitserie. Både BK Kaskad och BKF Falkenberg vann mot hemmalagen Ludvika BK respektive IS Göta.

BK Kaskad fick revansch senare på lördagskvällen för den tunga förlusten mot BK Jösse. Norrköpingslaget vann på bortaplan mot Ludvika BK med 12-8 och Kaskads Markus Lenefjäll storspelade med både 300 i den första serien och hela 1048 totalt.

Kaskad tog kommandot i matchen från start och via vinster med 3-2 i två första serierna kunde laget gå ifrån ytterligare i den tredje via 4-1 i serien som gav totalt 10-5 inför avslutningen. Där tog gästerna poängen de behövde för att säkra segern med 12-8.

Kaskad hade ett riktigt superbordspar i redan nämnda Markus Lenefjäll i par med William Svensson som strajkade ihop 986. Totalt hade de båda 2034 vilket ger ett snitt på drygt 254 poäng. Det gav även fyra vunna bordspoäng med bred marginal. Ludvika saknade de riktiga topparna poängmässigt, vilken var den stora skillnaden lagen emellan, och hade Magnus Lindqvist i topp med 922.

Falkenbergs fina avslutning gav seger

BKF Falkenberg följde upp sitt oavgjorda resultat på bortaplan mot IS Göta genom att ta två båda poängen i bortamötet med Kulladals BS. Även i denna match tog gästerna ledningen med 6-4 efter halva matchen. I den tredje kontrade Kulladal med vinst 4-1 och skaffade sig ett knappt övertag med 8-7 inför den sista serien. Men väl där visade Falkenbergspelarna upp sitt bästa spelet under hela matchen och avslutade med fina 1863 mot hemmalagets 1661. Det gav 4-1 i serien och en välförtjänt vinst med 11-9.

Falkenbergs Fredrik Nertling matchbäst med fina 1003 och i hemmalaget toppade Alexander Rosendahl med 941.

Skriv en kommentar